8.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Istraživanje pokazalo da su hoteli jeftiniji nego Airbnb

Istraživanje pokazalo da su hoteli jeftiniji nego Airbnb

Kada putujemo, pitamo se koji smještaji su najpovoljniji i koji pružaju najviše za novac koji izdvajamo. Stoga, često se odričemo hotelskog smještaja u korist iznajmljivanja nekog apartmana jer tu možemo nešto skuhati, imamo više mjesta za društvo i nema formalnosti kao u hotelu.

Međutim, jedno novo istraživanje koje je proveo Which? Travel pokazuje da se situacija malo promijenila i da hoteli nude povoljniju uslugu nego Airbnb na mnogim lokacijama.

Slučaj samo u Europi?
Ova kompanija analizirala je cijenu 300 tisuća jednokrevetnih smještaja na popularnim stranicama za iznajmljivanje i usporedila to s cijenom na tisuće hotelskih soba, na 50 destinacija u periodu od svibnja 2022. svibnja 2023. godine.

Airbnb i druge kompanije za iznajmljivanje smještaja u prošlosti su nudile bolje cijene jer nemaju isti broj zaposlenih kao hoteli, ali je njihova cijena porasla u međuvremenu nakon pandemije koronavirusa.

Na Santoriniju, na primjer, cijene na stranicama Airbnb i Vrbo su oko 71 posto skuplje od hotela, odnosno u prosjeku 233 eura u odnosu na 133 eura.

U Amsterdamu smještaj košta u prosjeku 210 eura, a hotel u prosjeku 133 eura, što je razlika od skoro 60 posto.

Ali ovo nije slučaj samo u Europi, već je ista situacija i u Aziji, posebno u Hong Kongu, Singapuru i Dubaiju gdje je razlika gotovo oko 85 posto, piše City magazin.

Je li Airbnb bolji izbor u nekom slučaju?
Pozitivna strana Airbnba je to da je i dalje povoljniji u slučaju rezervacije smještaja za više osoba, posebno ako želite privatnost.

To u prijevodu znači da je hotel bolji izbor ako putujete sami, a Airbnb ako putujete u grupi, ali na kraju krajeva, svatko ima drugačije preference i mogućnosti, prenosi N1.

Otišla je na odmor bez svog ‘lijenog’ muža kako bi ga naučila lekciju

Najnovije

Još iz rubrike