8.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Članica NATO-a istražuje moguću povredu zračnog prostora od strane Rusije

Članica NATO-a istražuje moguću povredu zračnog prostora od strane Rusije

Članica NATO-a Rumunjska istražuje je li Rusija povrijedila njezin zračni prostor tijekom noćnog napada na Ukrajinu.

Državno ministarstvo za izvanredne situacije priopćilo je da su ruske snage sinoć izvele “niz napada na ukrajinske ciljeve”, pri čemu je nacionalno ministarstvo obrane otkrilo skupinu bespilotnih letjelica koje su krenule prema teritoriju Vladimira Zelenskog, javlja Sky News.

Zračna opasnost oglašena je u rumunjskim gradovima Tulcea i Galati jer su radarski sustavi uhvatili moguću povredu zračnog prostora, rečeno je.

“Radarski nadzorni sustav rumunjske vojske ukazao je na mogući neovlašteni prodor u nacionalni zračni prostor, sa signalom otkrivenim na ruti prema općini Galati”, dodaje se.

“Kao rezultat toga, snage ISU-a, policije i granične policije preusmjerene su na područja u blizini općine Galati gdje je zabilježen dotični radarski signal.”

Lokalne vlasti traže dokaze o padu predmeta na rumunjski teritorij, dodaje se.

Ovo nije prvi put da je zemlja izdala takva upozorenja jer su ruski napadi duž rijeke Dunav – koja je vrlo blizu rumunjske granice – izazvali povećanu zabrinutost.

Ranije ovog mjeseca, rumunjsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je šefa ruske misije u zemlji da odgovori na pitanja o ostacima bespilotnih letjelica pronađenim na zemlji.

Od tada je Rumunjska pojačala sigurnost u blizini rijeke, javlja Sky News.

Najnovije

Još iz rubrike