1.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Radove je otvorio još Sanader, troškovi su porasli dvostruko, ali - izborna...

Radove je otvorio još Sanader, troškovi su porasli dvostruko, ali – izborna je godina: “Da ste to rekli nekome 2016., rekli bi da ovi nisu normalni”

Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić izvještava i o početku gradnje autoceste do Dubrovnika. Barem tako tvrde iz Vlade i HAC-a. Dionica je to na kojoj je još davne 2009. godine radove otvorio Ivo Sanader.

Dionica autoceste Doli – Dubrovnik procjenjuje se na čak 840 milijuna eura. Iz HAC-a kažu kako u idućem mjesecu planiraju raspisati natječaj za izvođača radova. Realnost ili ne? Građani oprezni.

“Ja mislim da je realnost, bit će, ali kad, ne znamo”, rekao je Damir. “Teško, jako teško, obećavaju 20 godina”, dodao je Amir.

“Bilo bi izvrsno, zaista, jer ovo putovanje od Ploča do tu, to je baš cirkus”, poručio je Dejan.

Radovi na izgradnji ove dionice trebali bi početi u jesen iduće godine, kažu u HAC-u pa je sigurno da će autocesta do Dubrovnika postati omiljena fraza vladajućih političara u izbornoj godini – baš kao što je bio i ostao Pelješki most, piše Dnevnik.hr.

“Milijardu i 320 milijuna eura smo mi osigurali sredstva sada već, da se u cijelosti može izgraditi Jadransko jonski koridor kroz Hrvatsku”, naglasio je resorni ministar Oleg Butković i dodao, “To da ste vi rekli nekome 2016. rekli bi da ovi nisu normalni”.

Više pogledajte u videoprilogu ovdje.

Najnovije

Još iz rubrike