3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Precizan pogodak u vojno sjedište: U Sevastopolju ubijeno je najmanje 9,...

VIDEO Precizan pogodak u vojno sjedište: U Sevastopolju ubijeno je najmanje 9, a ranjeno 16 okupatora. Među njima su i ruski generali

U napadu Ukrajine na sjedište ruske Crnomorske flote u Sevastopolju ubijeno je najmanje 9 ljudi, a ranjeno 16. Među njima su i ruski generali, izjavio je Kirilo Budanov, šef obrambene obavještajne službe Ukrajine (DIU) za Glas Amerike.

“Zapovjednik grupe, general-pukovnik (Aleksandr) Romančuk, je među ranjenima i u teškom je stanju. Načelnik stožera, general-pukovnik (Oleg) Cekov je bez svijesti, rekao je Budanov.

Broj ozlijeđenih redovitih vojnika koji nisu članovi osoblja još se utvrđuje. To su dežurni vojnici, zaštitari i tako dalje – njih nema na popisu koji sam vam rekao”.

Aleksandr Romančuk je zapovjednik ruskih snaga na Zaporiškoj fronti i promaknut je u čin general-pukovnika 2023. General-pukovnik Oleg Cekov je zapovjednik 200. zasebne gardijske motostreljačke brigade Obalnih snaga Sjeverne flote. ruske mornarice.

Istovremeno, Budanov nije potvrdio izvješća o navodnoj smrti admirala Viktora Sokolova, zapovjednika ruske crnomorske flote. DIU nema informacija o njegovom stanju.

Osim toga, načelnik DIU-a nije odgovorio na pitanje jesu li u napadu na sjedište Crnomorske flote korištene rakete zapadne proizvodnje.

U međuvremenu, do petka navečer, ruski federalni TV kanali prestali su spominjati da je sjedište ruske Crnomorske flote u anektiranom Sevastopolju oštećeno u raketnom napadu, piše publikacija Agents.Media.

Dok su u prvim satima nakon napada govorili o posljedicama napada i čak pokazali sliku grada, do večeri je čak i spomen stožera počeo nestajati iz vijesti.

Na primjer, na Prvom kanalu, u emisijama vijesti od 18:00 i 21:00, voditelj je pročitao sljedeći tekst: “Ministarstvo obrane je izvijestilo da je režim u Kijevu pokušao napasti teritorij Krima. Oboreno je pet projektila. od strane naših snaga protuzračne obrane. Također smo presreli 10 projektila HIMARS”.

Zabilježio je to i BBC-jev dopisnik iz Moskve Steve Rosenberg.

“Upravo sam gledao glavne večernje vijesti Vremja na ruskom Kanalu jedan (program od 50 minuta.) Nisam čuo ništa o raketnom napadu na stožer ruske Crnomorske flote u Sevastopolju”, tweetao je.

Poslijepodne 22. rujna, Rusi su tvrdili da je došlo do raketnog napada na sjedište Crnomorske flote.

Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da je jedan vojnik nestao nakon napada, iako je ranije izvijestilo o jednom ubijenom.

U petak navečer, mediji su podijelili fotografije na kojima se vidi kako projektil leti prema sjedištu ruske crnomorske flote u Sevastopolju na okupiranom Krimu 22. rujna, piše Ukrajinska pravda.

Procurila snimka trenutka udara na sjedište Crnomorske flote: ‘Rekli smo vam da će toga biti još…‘

Najnovije

Još iz rubrike