1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno DORH: Policajac je pucao u djevojku da je ubije; Policija: Nismo zataškavali...

DORH: Policajac je pucao u djevojku da je ubije; Policija: Nismo zataškavali ništa, profesionalno smo radili

Nakon medijskih napisa i sumnji u zataškavanje ubojstva uzorne studentice i sportašice u Osijeku, u subotu poslijepodne javili su se priopćenjima DORH i policija.

“Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. KZ/11.
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 27-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 20. rujna 2023. oko 22:00 sata, u Osijeku, odnosno u nakani da liši života oštećenicu (2002.) iz službenog pištolja ispalio hitac prema njoj i nanio joj ozljedu od koje je preminula na mjestu događaja.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela”, napisao je DORH.

“Sve radnje u ovom postupku policija je provela temeljito, profesionalno i nepristrano

S obzirom na medijske naslove i objave u vezi smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje u kojima se policiju proziva za zataškavanje, obavještavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano. Također skrećemo pažnju kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika.

Po prvim sumnjama osumnjičenik je bio uhićen za kazneno djelo „Prouzročenje smrti iz nehaja“ opisano u članku 113. Kaznenog zakona, a za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina.

Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“ iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona gdje je kazna zatvora zapriječena do osam godina.

Naglašavamo da je policija Županijskom državnom odvjetništvu dostavila sva prikupljena saznanja te i dalje s njima u suradnji poduzima daljnje mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja, napisala je u priopćenju PU osječko-baranjska.

Policajci pokrivali kolegu psihopata? Upucao Mihaelu pa dva sata nije zvao policiju. Procurile njezine poruke: Nije čist u glavi

Najnovije

Još iz rubrike