3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Je li to zadnji čavao u lijesu: Državni inspektorat šefa HEP-a kazneno...

Je li to zadnji čavao u lijesu: Državni inspektorat šefa HEP-a kazneno prijavio zbog bespravne gradnje

Riječ je o nastavku afere s vilom na otoku Hvaru za koju se sumnja da je izgrađena bez valjanih dozvola, van gabarita, te na terenu koji uopće nije građevinska zona.

Državni inspektorat podnio je protiv šefa HEP-a Frane Barbarića kaznenu prijavu zbog protupravne gradnje, piše n1.

Riječ je o kaznenom djelu za koje je propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, a bit će kažnjena svaka osoba koja “protivno propisima gradi građevinu u području koje je propisom ili odlukom nadležnog tijela proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednosti, kulturnim dobrom ili drugim područjem od posebnog interesa za državu”.

Vila još nije srušena

Drugim riječima, Barbarić će sada i kazneno odgovarati jer je na poljoprivrednom zemljištu na Hvaru bez valjane građevinske dozvole podigao vilu. Iako mu je inspektorat naredio da ju ukloni to još nije učinio, zaradivši tako i prvu novčanu kaznu.

Doduše, iz Državnog inspektorata pojašnjavaju da je inspekcijski nadzor još u tijeku, no za kaznenu prijavu ipak su pronašli dovoljno dokaza.

U međuvremenu se u slučaj uključilo i Državno odvjetništvo koje je nedavno izuzelo dokumentaciju o radovima na Barbarićevoj vili, ali i ostalim radovima HEP-ovih kooperanata, piše n1.

FOTO Oštećeni zbog nelegalne gradnje trpe užasnu nepravdu: Inspektorat objasnio na primjeru s Korčule zašto uklanjanje divljih građevina traje nevjerojatno dugo

Frane Barbarić Plenkoviću preko novina uputio važnu poruku: Ako padam ja, mogao bi i ti

Najnovije

Još iz rubrike