Grlić Radman je od 2019. znao da mora prijaviti prihode privatne firme

Ministar Gordan Grlić Radman zatražio je od povjerenstva mišljenje, jer zabunom nije naveo sve primitke, misleći pri tome na dividendu od Agroproteinke.

Ispričao se uvjeravajući kako je ionako sve javno dostupno, te kako je na sve platio porez. Tražio je od povjerenstva da mu pomognu ispuniti imovinsku karticu, a zanimalo ga je i mora li ju dopuniti odmah ili kada to zakon nalaže, iduće godine, piše N1.

Povjerenstvo je objasnilo da je dužan imovinu prijaviti do siječnja tekuće godine, za prethodnu godinu. Ali mu je povjerenstvo poručilo da ju može dopuniti i sada, te da navede sve što do sada nije prijavio.

“To mora učiniti i iz aspekta interesa javnosti”; navode.

Podsjetili su ga još u listopadu 2019. da može primati dividend od Agroproteinke, te mu je tada navedeno da mora povjerenstvu prijaviti tu dividendu, odnosno sve što je primio 2018. godine.

Znao je, kaže povjerenstvo, da im se može obratiti za sve nejasnoće, i da mora postupati časno uz zaštitu povjerenja građana.

“Ovo mišljenje dajemo na zahtjev gospodina Grlića Radmana, a na njegovom predmetu nastavljamo raditi”; zaključuju, piše N1.

Share This Article