1.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Šokirana je bešćutnim ponašanjem, netko mjesecima krade s groba njezina sina: "Ako...

Šokirana je bešćutnim ponašanjem, netko mjesecima krade s groba njezina sina: “Ako je policija ne može pronaći, neka joj barem bude na sramotu”

Policija u Međimurju traži kradljivicu s groblja. Objavili su i fotografije. Krala je u više navrata i s dječjeg groba. Shrvana majka obratila se policiji i općini. Moli da joj sin počiva u miru.

“Na tom grobu, to je sve što možeš donijeti sinu, cvijeće i zapaliti svijeću ili donijeti anđela”, govori Mihaela Dragun iz Općine Domašinec. Majka Mihaela šokirana je bešćutnim ponašanjem. Netko već mjesecima krade cvijeće s groba njezina sina.

“Prva krađa 25. srpnja. Brat je došao kući i kaže mi: ‘Ti si uzela tegle’, ja kažem: ‘nisam’. Bila sam sva zbunjena, idem na grob i bila sam van sebe. Nedostajale su tri velike duguljaste tegle s cvijećem. To je trebao netko odnijeti autom, to se nije moglo samo tako odnijeti”, kaže Dragun.

Tjedan dana nakon toga dogodila se druga, a početkom ovog mjeseca i treća krađa. Sve je prijavila policiji.

“Kako su mi uzeli te tri, ja sam kupila druge dvije duguljaste. I opet nije bilo ni tegli ni cvijeća, bila sam baš jadna. Opet sam zvala policiju i onda su mi pokazali snimku. U 8:20 se vidi žena kako dolazi, ja sam ih molila neka to objave, ako je ne mogu naći – neka joj bar bude na sramotu da više ne dolazi na groblje”, kazala je Mihaela reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić.

Policija je objavila fotografije. Traži pomoć mještana. Načelnik općine, kaže, i prije je bilo problema pa su stavili kamere.

“Vidjelo se kako žena ubire posađeno cvijeće i stavlja ga u vrećicu i odlazi s groblja. Prije kamera isto je bilo nemilih događaja gdje je netko s neznatno materijom nalik na motorno ulje pošpricao nekoliko grobova”, rekao je Mario Tomašek, načelnik općine Domašinec.

I obližnja općina Podturen našla se na meti lopova. Prije četiri mjeseca u Dnevniku Nove TV objavljena je priča o susjednom selu Sivica. Tamo je s groblja netko konstantno krao tegle cvijeća s posljednjih počivališta pa su zato morali postaviti nadzornu kameru.

Kamere su otkrile kradljivca koji operira i noću i danju, ali nakon priloga Dnevnika Nove TV u Podturenu je zavladao mir. No, problem se javio u susjednom Domašincu. Majka s početka ove priče želi da tome dođe kraj.

“Neka mi sinu daju mir. Ako joj je do tegli – neka mi se javi, ali neka mi sina ostavi na miru. Njega su zaista svi zapamtili. Puno ljudi posjećuje grob, puno djece. Donesu mu školjke. Meni to toliko znači, nama – obitelji, mislim da nije u redu da netko to dira”, smatra Dragun.

Prema policiji, riječ je o krađi male vrijednosti, pa ako i pronađu krivca, morat će se pokrenuti privatna parnica, piše Dnevnik.hr.

Sudovi i finacijska šteta za Mihaelu su nevažni, jedino želi da njezin 12-godišnji sin počiva u miru.

Najnovije

Još iz rubrike