1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno East River bruji o tome kako je Edi Rama odbrusio Rusima: ‘Ne...

East River bruji o tome kako je Edi Rama odbrusio Rusima: ‘Ne želite da govori Zelenskij? Zaustavite rat i neće morati!‘

Želio bih uvjeriti naše ruske kolege i sve prisutne da ovo nije specijalna operacija, poručio je Edi Rama

Svjetski mediji su s nestrpljenjem iščekivali sučeljavanje ukrajinskog čelnika Volodimira Zelenskog i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u New Yorku u Vijeću sigurnosti UN-a, ali ono se nije dogodilo.

Zelenskij je napustio sjednicu ubrzo nakon što je održao govor. Lavrov se pojavio gotovo dva sata kasnije, u vrijeme kada je trebao održati govor, a u trenucima kada je za govornicom bio američki državni tajnik Antony Blinken.

Lavrov je branio pravo Rusije na korištenje veta u Vijeću sigurnosti UN-a, podsjećajući na Povelju UN-a, a zatim se energično bacio na kritiziranje Sjedinjenih Američkih Država jer se ‘otvoreno miješa u unutarnja pitanja Ukrajine‘ još od raspada Sovjetskog saveza.

– Sve se činjenice guraju pod tepih, rekao je.

Prije početka sjednice, ruski veleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzija uputio je prigovor zbog obraćanja Zelenskog, a odgovorio mu je albanski premijer Edi Rama, obzirom da njegova zemlja predsjeda Vijećem u rujnu, piše Jutarnji.

– Želio bih uvjeriti naše ruske kolege i sve prisutne da ovo nije specijalna operacija albanskog predsjedništva, nego nastavak dobre tradicije i prakse. Za ovo postoji rješenje. Zaustavite rat i predsjednik Zelenskij neće govoriti, sarkastično je poentirao Edi Rama.

Najnovije

Još iz rubrike