4.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Samobor se oprašta od tragično stradale sugrađanke: "Bila je tako draga, uvijek...

Samobor se oprašta od tragično stradale sugrađanke: “Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam”

U Samoboru je u naletu kamiona smrtno stradala pješakinja.

U Samoboru je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja. Oko 13.35 sati, u Samoboru, na raskrižju Krležine, Jelačićeve i Hebrangove ulice, dogodila se prometna nesreća – nalet teretnog vozila na ženu starije zivotne dobi uslijed čega je žena preminula na mjestu događaja, izvijestila je zagrebačka policija.

Lokalni Radio Samobor napisao je kako se radi o njihovoj staroj sugrađanki i povjesničarki koja je ostavila veliki trag u lokalnoj zajednici. “U teškoj prometnoj nesreći, koja se danas dogodila u Samoboru, život je tragično izgubila naša poznata sugrađanka, muzealka u miru, Ivanka Brekalo. Najveći dio svog života provela je radeći u Samoborskom muzeju, dugi niz godina zajedno s njegovim suosnivačem Ivicom Sudnikom, s kojim je stvarala zavičajnu, samoborsku muzejsku zbirku.

Bila je njegova časna nasljednica, i u mirovini je nastavila istraživati samoborsku povijest, temeljem dokumenata iz pismohrane Samoborskog muzeja.

Svojom prisutnošću u javnom i kulturnom životu Samobora ostavila je zapažen trag inicirajući i organizirajući mnogobrojne izložbe i kulturne programe, posebice koncertne u muzejskim prostorima.

Uz puno toga drugog, Ika je 2006. godine bila idejna začetnica povijesno-turističke manifestacije Bitka kod Samobora 1441., koja je postala jedna od najznačajnijih kulturnih priredbi našeg grada”, stoji u objavi Radio Samobora.

“Predraga žena”, “Svojom sposobnošću, poštenjem i samozatajnošću visoko je podigla ljestvicu svim kulturnjacima u gradu”, “Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam naša Samoborka”, stoji u komentarima uz niz poruka sućuti obitelji, prenosi Dnevnik.hr.

FOTO Tragedija u Samoboru: Kamionom usmrtio pješaka

Najnovije

Još iz rubrike