13.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ženi amputirali ruke i noge. Pojela je ribu zaraženu opasnom bakterijom

Ženi amputirali ruke i noge. Pojela je ribu zaraženu opasnom bakterijom

Ženi u Kaliforniji morali su amputirati sve udove nakon što je pojela komad nedovoljno termički obrađene tilapije.

Laura Barajas (40) prošlog je mjeseca kupila ribu na lokalnoj tržnici u San Joseu koju je sama skuhala i pojela kod kuće, napisala je njezina prijateljica Anna Messina u GoFundMe kampanji.

Barajas je provela više od mjesec dana u bolnici boreći se s infekcijom bakterije Vibrio vulnificus prije nego što su joj u srijedu uklonjeni svi udovi, tvrdi Messina.

“Ljubazno vas molimo da pronađete u svojim srcima da podržite ovu prekrasnu obitelj u ovom nevjerojatno izazovnom vremenu”, napisala je Messina. “Ono što se dogodilo njima moglo bi se dogoditi bilo kome od nas, a zajedno možemo napraviti značajnu razliku.”

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je 1. rujna izdao zdravstveni savjet, upozoravajući na porast bakterijskih infekcija Vibrio vulnificus u SAD-u zbog povećanja temperature vode, prenosi Insider.

Vibrio vulnificus je bakterija koja uspijeva u toplijim vodama Meksičkog zaljeva, prema CDC-u. Poznato je da bakterije Vibrio svake godine uzrokuju oko 80 tisuća bolesti u Sjedinjenim Državama, navodi agencija.

U Galvestonu u Teksasu muškarac je umro nakon što je 29. kolovoza jeo kamenice zaražene bakterijom Vibrio vulnificus, javlja FOX 26 iz Houstona.

Znakovi infekcije Vibrio vulnificus su vodenasti proljev, grčevi u želucu, mučnina, povraćanje i groznica, kaže CDC. Inficirana rana može pokazati crvenilo, bol, oteklinu, toplinu, promjenu boje i iscjedak, prema odjelu.

CDC kaže da je najčešći uzrok Vibrio infekcija jedenje nedovoljno kuhanih ili sirovih kamenica i školjkaša.

“Nemojte jesti sirove ili nedovoljno kuhane kamenice ili druge školjke. Skuhajte ih prije jela”, preporučuje CDC. “Uvijek operite ruke sapunom i vodom nakon što dirate sirove školjke.”

CDC također preporučuje izbjegavanje slane vode ako imate otvorenu ranu kako biste izbjegli infekciju vibriozom, piše N1.

Pogledajte kako se francuska političarka retuširala na plakatu pred izbore: Njeno opravdanje još je urnebesnije

Najnovije

Još iz rubrike