13.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ubojica iz Makarske dolijao nakon 12 godina bijega: Pucao u kamatara i...

Ubojica iz Makarske dolijao nakon 12 godina bijega: Pucao u kamatara i gurnuo ga s litice dok je još bio živ

Milan Nikolić, zvani Mišo, pravomoćno osuđeni ubojica rodom iz Makarske uhićen je krajem kolovoza u Požarevcu na istoku Srbije, doznala je Slobodna Dalmacija. U bijegu je bio od 2011. godine kada je osuđen na 15 godina zatvora za ubojstvo kamatara Gojka Vujčića.

Vujčić je ubijen hicima iz vatrenog oružja, a potom bačen s litice na plažu. Prema presudi, učinio je to s još nekoliko osoba. Od kamatara je uzeo najmanje dvije tisuće eura. Polovicu je zadržao, polovicu dao drugima. Na tijelu ubijenog pronađene su tri prostrjelne rane, od kojih dvije na glavi i jedna na prsima. Vujčić je, inače, u trenutku kada je gurnut s litice još uvijek bio živ, a oružje kojim je propucan nikad nije pronađeno.

Za presudu protiv Nikolića ključan je bio iskaz Mate Lalića. On se, nakon što je pročitao u novinama da je kamatar ustrijeljen iz oružja talijanske proizvodnje – sjetio pištolja koji je dao Nikoliću. Tvrdio je da mu ga je dao zbog dugovanja. Novac je, rekao je, prikupio, ali je Nikolić rekao da je pištolj izgubio. Osuđeni Nikolić ispričao je policiji da je pištolj dao Zlatanu Filipoviću, također optuženom za ubojstvo kamatara. Međutim, postupak protiv njega obustavljen je nakon što je priložio potvrdu beogradskog suda da je na dan ubojstva, 24. studenog 2005. godine bio zauzet parnicom za starateljstvo nad sinom.

Nikolić je iza rešetaka proveo četiri i pol godine, a onda je pušten jer postupak nije bio pravomoćno osuđen. Presudu je dočekao na slobodi, a onda je nestao i izbjegao izdržavanje kazne.

Najnovije

Još iz rubrike