13.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Andrijaševcima ispred dvorišta lešine svinja: Tako se postupa sa zaraženim životinjama?...

U Andrijaševcima ispred dvorišta lešine svinja: Tako se postupa sa zaraženim životinjama? Ma, bravo! Gdje su oni iz zaštite životinja?

“Pa ovo nije normalno! Ovako se širi kuga, očito namjerno, ne bi li ostavili selo bez svinja. Ima li itko srama?”, pitaju se mještani Andrijaševaca iz kojih su objavljene fotografije mrtvih svinja kraj ceste.

Slike su objavljene na Facebooku u grupi “Ceranci” i uznemiravajuće su. Na njima se vide trupla mrtvih svinja ispred kuća.

U tom mjestu su nedavno testirali svinje na aftičku kugu i neke su bile pozitivne.

U komentarima mnogi na odgovornost pozivaju Vladu koja, kako kažu, samo čeka pljesak na Vinkovačkim jesenima.

“Jučer su bezbrižno sjedili i gledali otvorenje”, jedan je od komentara.

Na cesti je tako ležalo više od deset svinja, a mještani strahuju zbog zaraze.

“Tako se postupa sa zaraženim životinjama? Ma, bravo! Gdje su oni iz zaštite životinja? Svinja nije životinja?”, komentiraju bijesni, piše RTL.

“Eutanazirali su ih veterinar i veterinarski tehničar. Mi smo svinje držali za sajlu da bi bile mirne i da bi oni mogli obaviti što trebaju. Sve su vani zato što kamion koji vozi eutanazirane svinje ne može ući u dvorište”, rekao je Marko, vlasnik svinja, za Dnevnik Nove TV.

Iz Državnog inspektorata su Dnevniku Nove TV također odgovorili da vozilo nije moglo ući u zaraženo gospodarstvo pa su svinje usmrtili, dezinficirali i iznijeli na najpogodnije mjesto.

Najnovije

Još iz rubrike