VIDEO Čudo u Hrvatskoj: Šef iz snova – vjernog radnika nagradio novim automobilom

Screenshot: HRT

Pošteni se rad ipak isplati. Ali samo kod poštenog gazde ili poslodavca. Za 30 godina odanog rada vlasnik zadarske tvrtke ‘BIM Perica’ nagradio je svoga radnika novim automobilom. Najbolja je ovo poruka i mladima koji tek ulaze u svijet rada, da se do priznanja i nagrade može doći poštenim radom, piše HRT.

“Upravo ovakve firme mi trebamo, ovakve radnike, ovakve direktore – koji nagrađuju svoje radnike a ne gledaju da im što prije odu.”
Mirko Ćala

Nagrađeni radnik Predrag Gospić već punih 30 godina ima istog poslodavca. Na momente je, kaže, “bilo trenutaka, teških i lijepih i veselih – ali raditi se moralo”.

Vlasnik tvrtke BIM Perica Bore Perica zaposlio je u svojoj staklani proteklih 30 godina na desetine radnika. Ali samo je Gospić izdržao 3 puna desetljeća i pritom bio marljiv, odan i pouzdan.

Koliko su značili jedan drugome znaju svi zaposlenici. Automobil za dar, izmamio je Predragu suze na oči jer to znači “poštovanje gazde” i poštovanje njegovog rada.

Bore i Predrag i dalje će skupa u radne pobjede. S novim autom Keko, kako ga u firmi zovu , i sutra će na stari posao. Jer do mirovine ostale su još 4 godine.

Supruga Jadranka Gospić ponosno ističe da nema ni jednu prijateljicu ili poznanicu čiji je suprug dobio ovakvo priznanje. Za nju je ovo “i šok i iznenađenje”.

“On može potvrditi u ovih 30 godina, da li je ikad ostao bez plaće. Ne on, nego nitko od radnika. ”
Bore Perica

Dobro je činiti dobro, a i dobrim se vraća. Ne događa se baš tako često da šef kupi automobil svom radniku u Hrvatskoj. Nije gazda zaboravio ni ostale. Vrijednim satovima nagradio je još četvero svojih zaposlenika.

U Borinoj firmi isplati se pošteno raditi, kazao je nagrađeni radnik Vedran Kovačević.

Možda ova priča bar na trenutak posrami sve oni koji tjednima svojim radnicima ne isplaćuju plaće. Bore i Predrag jedan drugome mogu s ponosom pogledati u oči i reći obostrano – ‘Hvala’, piše HRT.

Share This Article