13.4 C
Zagreb
Naslovnica Tech VIDEO Ostaci navodno neljudskih bića predstavljeni u meksičkom Kongresu

VIDEO Ostaci navodno neljudskih bića predstavljeni u meksičkom Kongresu

Ostaci navodno neljudskih bića u utorak su predstavljeni na prvom javnom saslušanju o NLO-ima u meksičkom Kongresu.

U kutijama sa staklom predstavljena su dva mala preparirana tijela, pronađena 2017. u Peruu, navodno stara 700, odnosno 1800 godina, sa samo tri prsta na svakoj šaci i izduženim rukama, javljaju Reuters i drugi svjetski mediji.

Na saslušanju je sudjelovao meksički novinar i istraživač Jaime Maussan, koji je pod zakletvom rekao kako je jasno da predstavljena tijela ne pripadaju ljudskoj vrsti.

Kako navodi Independent, tvrdnje samoprozvanog “ufologa” Maussana nisu dokazane, a on je prije bio povezan s tvrdnjama o otkrićima koje su poslije demantirane.

Maussan je na saslušanju u Ciudad de Mexicu rekao da predstavljeni primjerci nisu dio “naše zemaljske evolucije” te da im je gotovo trećina DNK nepoznata.

Naveo je i da su uzorci analizirani na sveučilištu UNAM te da su znanstvenici koristili radiougljično datiranje kako bi utvrdili njihovu starost.

– Nismo sami u ovom ogromnom svemiru, moramo prihvatiti tu stvarnost, poručio je Maussan, prenosi Euronews.

Saslušanje je održano u sklopu rada na zakonu o zaštiti zračnog prostora, kojim bi Meksiko postao prva zemlja koja je priznala prisutnost izvanzemaljaca na Zemlji, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike