13.4 C
Zagreb
Naslovnica Tech Krenula Qliniqa.hr: Liste čekanja, pretrage, liječnici, lijekovi - javne i privatne zdravstvene...

Krenula Qliniqa.hr: Liste čekanja, pretrage, liječnici, lijekovi – javne i privatne zdravstvene usluge na jednom mjestu

Više od 6000 klinika, 5000 liječnika i najnovije vijesti iz svijeta medicine, zdravlja i ljepote samo je dio onoga što nudi nova zdravstvena platforma Qliniqa.hr.

Na terasi Oleander zagrebačkog hotela Esplanade predstavljena je i lansirana platforma koja nudi bazu podataka svih privatnih i javnih klinika i bolnica, stomatoloških i specijaliziranih ordinacija te popis liječnika kategoriziranih po specijalizaciji za lakšu pretragu. Također, pacijenti će napokon moći pronaći i sve linkove na liste čekanja, popis dostupnih lijekova i liste liječničkih pretraga kategoriziranih za javne bolnice u kojima ih mogu obaviti kao i popis privatnih ustanova koje nude tražene usluge.

– Informacija za pacijente nikada nije dovoljno jer i najveći problem jest komunikacija odnosno nedostatak informacija. Vjerujem da će ova platforma pomoći ljudima oko svega što ih zanima u zdravstvenom sustavu – istaknuo je predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu Ivica Belina.

Foto: Qliniqa.hr

Na svečanu promociju došli su mnogi liječnici i predstavnici zdravstva poput neurokirurga Fadia Almahariq i neurologinje Petre Bago Rožankovic iz KBC Dubrava, estetskih liječnika Tomice i Dinka Bagatina, stomatologinja dr. Maja Jagodić – Štimac kao i pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje osobe s invaliditetom Grada Zagreba dr. sc Mirela Šentija Knežević, koja je istaknula važnost naprednih informacijskih rješenja koja olakšavaju pacijentima pristup zdravstvenim uslugama jer Grad Zagreb aktivno ulaže u aktivnosti digitalne transformacije.
– Iznimno je važno omogućiti dostupnost usluga putem različitih kanala i unaprijediti pristup informacijama stoga je važno imati što više digitalnih platformi koje to pružaju pacijentima – rekla je dr. Šentija.

Foto: Qliniqa.hr

Osim provjerenih i aktualnih informacija čitatelji će moći pretraživati bogatu bazu zdravstvenih usluga, pogledati podcaste sa stručnjacima iz područja medicine i farmacije dok će klinike i liječnici moći svakodnevno i samostalno ažurirati svoje profile sa svim novostima i pogodnostima za pacijente, a sadržaj će biti pokriven na svim društvenim mrežama. O tome je govorila i inicijatorica projekta Dalila Turk Mraović istaknuvši kako je cilj i želja ovog projekta da se hrvatskim građanima riješi problem mukotrpnog pretraživanja i da mogućnost izbora.

Foto: Qliniqa.hr

Ovo je projekt koji će rasti i razvijati se s ciljem da na jednom mjestu i jednim klikom dođemo do potrebnih informacija u javnom i privatnom zdravstvu, kažu iz Qliniqe.hr.

Foto: Qlinika.hr

Najnovije

Još iz rubrike