13.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Katastrofa u ruskim redovima. Zbog ogromne pogreške pobili se međusobno

Katastrofa u ruskim redovima. Zbog ogromne pogreške pobili se međusobno

Najmanje 27 ruskih vojnika u Donjecku koji su se pokušali povući sa svojih položaja ubijeno je u prijateljskoj vatri, tvrdi ukrajinski zastupnik Yuriy Mysiagin, dodajući da su se vojnici povlačili “na nove položaje kaotično i gotovo u panici”.

Kako navodi ovaj član ukrajinskog parlamenta u poruci na Telegramu od 10. rujna, ruske snage pretpostavile su da su njihove vlastite trupe, zapravo Ukrajinci koji žele zauzeti teritorij zračne luke u Donjecku, te su otvorili vatru na svoje suborce.

“Rezultat je bio 27 mrtvih i 34 ranjena, a izgubljeno je i više komada opreme”, objavio je Mysiagin.

Kostjantin Mašovec, pukovnik ukrajinskih oružanih snaga, rekao je u objavi na Facebooku od 10. rujna da je prijateljska vatra vjerojatno započela zbog loše koordinacije Rusa.

“Iz nekog nepoznatog razloga, neprijateljsko topništvo je počelo pucati, ne u blizini prve crte bojišnice ili iza ukrajinskih položaja kako bi potisnulo našu vatrenu moć, već na položaje i pozadinu ove postrojbe”, rekao je on.

Insider piše da ovo ne bi bio prvi put da su ruske snage ubile svoje trupe. U kolovozu je zamjenik zapovjednika bataljuna ukrajinske 129. brigade teritorijalne obrane rekao za New York Times da je vidio ruske vojnike kako pucaju sa svoje strane. Vojnik nadimka “Herson” ispričao je da je vidio kako ruske snage ispaljuju rakete na bojno polje baš kad su se njihovi vojnici počeli povlačiti.

“Pokopali su dosta svojih momaka”, rekao je Herson za The Times, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike