Sigurnost i povjerenje: Podignuta optužnica protiv načelnika policijske postaje Sisak

Foto: PU istarska

Pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv šefa sisačke policije Marijana Detelića, zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem, pripćio je USKOK, ne navodeći ime optuženika.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je, 7. listopada 2022. u Sisku, kao načelnik Policijske postaje Sisak, nakon što je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja prilikom pretraga doma i drugih prostorija koje koristi jedan osumnjičenik pronađen i oduzet mobitel, koristeći autoritet svog položaja načelnika Policijske postaje i nadređenost prema policijskom službeniku koji je provodio istraživanje, od njega zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku, iako je prethodno bio upoznat da će uređaj biti dostavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu.

Kad je policijski službenik ponovio da će mobitel dostaviti na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku radi pretrage, nazvao ga je i rekao mu da ne bi trebalo raditi pretragu mobitela, već da je trebao provesti dokaznu radnju očevida i fotografirati poruke iz uređaja, što je ovaj odbio.

Okrivljenik je nešto kasnije ponovno nazvao policijskog službenika i zatražio od njega da, prije ishođenja naloga i provođenja pretrage, iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti, stoji u priopćenju, piše HRT.

Share This Article