13.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ruska elita u sve većoj panici: Srušen ukrajinski dron nedaleko od Putinove...

Ruska elita u sve većoj panici: Srušen ukrajinski dron nedaleko od Putinove rezidencije

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je rano ujutro u utorak, u blizini jedne od rezidencija ruskog predsjednika, oboren ukrajinski dron.

Prema riječima dužnosnika, ruske obrambene snage srušile su tri bespilotne letjelice na putu za Moskvu, uključujući i onu koja se “raspala i srušila” u selu Zavidovo, gdje se nalazi rezidencija Rus, predsjednika Vladimira Putina. Jedan ruski medij objavio je snimku eksplozije kraj imanja. Strani mediji navode kako nema nikakvih naznaka da je Putin bio u rezidenciji u trenutku ukrajinskog napada.

Međutim, vjeruje se kako informacija stvara nervozu među ruskom elitom. Drugi dronovi presreteni su na području oblasti Kaluga, zapadno od Moskve, te u predjelu Istra, koji se nalazi u predgrađu glavnog grada. Tamo je oštećena jedna zgrada, ali nema izvještaja o ranjavanju stanovništva. Margarita Simonjan, šefica Russia Todaya, bliska Kremlju, prošlog je mjeseca otkrila da je dron udario blizu njezina doma u Istri. U isto vrijeme, na meti dronova bili su financijska četvrt u Moskvi i sâm Kremlj, piše Jutarnji list.

Najnovije

Još iz rubrike