13.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport "Ne može biti važniji Mierez od Modrića i Kovačića"

“Ne može biti važniji Mierez od Modrića i Kovačića”

Pred izbornikom Dalićem i Vatrenima važni su susreti protiv Latvije i Armenije.

Dok se reprezentacija priprema za početak kvalifikacija za EURO, zbog repova nedjeljnog derbija Osijeka i Dinama i sudačkih, odnosno VAR odluka navijačka osječka skupina Kohorta pokrenula je akciju da se utakmica protiv Turske 12. listopada ne igra na njihovoj Opus Areni.

– To da su ljuti, revoltirani, da traže svoju pravdu, apsolutno imaju pravo, ali ne preko grbače hrvatske reprezentacije. To što se dogodilo u Osijeku s ta dva penala bila je dramatična situacija. Međutim, šef sudaca Bruno Marić matirao je sve jer je pokazao da su bili prekršaji za svirati kaznene udarce. To su dvije stvari. Ima se dojam da su suci imali patološki strah da se slučajno ne bi oštetio Dinamo i druga sumnja, bi li se sve provjeravalo da su takve situacije bile na drugoj strani. Međutim, otkako je VAR situacija je znatno bolja. Krivo mi je i žao što su navijači stavili interese Osijeka iznad reprezentacije. Kao i kad je Torcida prije navijala “Dabogda sve izgubili”. Ili kad su navijači Rijeke izmaltretirali Livaju. To su stvari koje treba liječiti, preodgajati, a ako ne može drugo – kažnjavati navijače. Patriota sam i hrvatska reprezentacija je iznad svih klupskih interesa, rekao bih čak i iznad svih sportova, rekao je Zdravko Reić u Studiju 4.

Stavove navijačkih skupina nekad je teško opravdati, no odnosni li se to na trenere i klupske dužnosnike kao što su Tomas i Kulešević?

– Tomas me silno razočarao, da kao bivši Vatreni ‘pali’ navijače protiv reprezentacije, ne izravno, ali izjave su mu daleko od sportskih i samokritike. Zašto se nije upitao zašto šareni, gotov jadni Dinamo u zadnjih 20 minuta pritišće Osijek i time stvara ovakve situacije. Mogu govoriti o eventualnoj pogrešci, ali o nakani Zebeca i Bebeka ni u ludilu. Ne sumnjam ni najmanje u poštenje Zebeca i Bebeka. Za poraz Osijeka je prvi krivac Tomas koji se uvukao u mišju rupu svojim potezima u završnici susreta, rekao je Ivo Mikuličin.

Kako će reagirati HNS?

– Protiv sam žestokih kazni. Za to sam da ih se upozori. Mora se shvatiti njihova situacija, frustracija. Najlakše je svoje probleme prikriti s pričom o sucima i njihovim odlukama. Kazna koju je osjetio Ivan Leko je po meni bila drakonska i osjetila se na zadnjoj utakmici protiv Istre 1961. Treba raditi, razgovarati, kritizirati, a u tome su jako važni mediji. Dolazi do histerije napada bez pravog razloga, dodao je Reić.

Mikuličin smatra da nema potrebe angažirati strane suce.

– Reić i ja pripadamo staroj generaciji novinara. Kompletno smo ušli u sferu da je dobra vijest – loša vijest. Ja bih se vratio na utakmicu Hajduk – Istra 1961. Mislim da je sudac Pajač pedantno nadoknadio svaku sekundu vjerujući da mu Hajduk poslije neće prigovarati. Međutim, dogodilo se obrnuto. Bilo bi bolje da razmišljaju u Splitu kako je Lisica među tri igrača zabio gol nego da pričaju o utakmici u Osijeku. Mislim da je gotovo nemoguće kontrolirati neke navijačke struje, da je dio komentatora subjektivan i treće, da je reprezentacija nemjerljivo pridonijela tim klubovima. Ne može biti važniji Mierez od Modrića i Kovačića, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike