13.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Uhićena majka koja je vodila YouTube kanal za roditelje: Stravične detalje razotkrio...

Uhićena majka koja je vodila YouTube kanal za roditelje: Stravične detalje razotkrio njezin sin

Ruby Franke i njezina poslovna partnerica Jodi Nan Hildebrandt uhićene su ovaj tjedan u saveznoj državi Utah.

Policajci su također pronašli njezinu 10-godišnju kćer u pothranjenom stanju u kući njezinog partnera. Obje su žene u petak optužene po šest točaka zlostavljanja djece.

Policija kaže da je 12-godišnji sin gospođe Franke iskočio kroz prozor i otrčao do susjedove kuće kako bi potražio hranu i vodu. “Susjed koji je pozvao policiju rekao je da se maloljetnik činio mršavim i neuhranjenim, s otvorenim ranama i ljepljivom trakom oko ruku i nogu”, prenosi BBC.

“Po dolasku, policija je primijetila da su rane i neuhranjenost dječaka ozbiljni”, navodi se u priopćenju Odjela za javnu sigurnost Santa-Clare Ivins.

Dječak je odveden u bolnicu “zbog dubokih rana od vezivanja užetom i neuhranjenosti.”

Desetogodišnja djevojčica također je odvezena u bolnicu. Službenici su kasnije ishodili nalog za pretragu u vezi s incidentom, a ukupno je četvero djece stavljeno na skrb službama za obitelj i djecu, navodi se u priopćenju.

U petak su službenici okruga Washington u Utahu službeno optužili obje žene. Optužbe proizlaze iz navodnog zlostavljanja dvoje djece na tri različita načina: fizičko zlostavljanje, pothranjenost i teške emocionalne ozljede. Svaka točka nosi zatvorsku kaznu do 10 godina i novčanu kaznu do 9.263,00 eura.

Franke (41) je postala poznata na YouTubeu 2015. godine po svom kanalu pod nazivom 8 Passengers koji je raspravljao o roditeljstvu njezino šestero djece. Kanal je dobio više od dva milijuna pretplatnika prije nego što je deaktiviran početkom ove godine.

U prošlosti se suočila s negativnim reakcijama zbog svojih strogih roditeljskih mjera opisanih na kanalu, uključujući njezinog sina koji je tvrdio da je nekoliko mjeseci spavao na vreći za sjedenje kao kazna, a Franke opisala je uskraćivanje obroka kao drugu disciplinsku mjeru.

Incident s vrećom za sjedenje naveo je neke gledatelje da pozovu lokalne službe za zaštitu djece, iako je Franke rekla da je incident izvučen iz konteksta. Također se pojavila u video zapisima na YouTubeu koje je Hildebrandt objavila na svojoj stranici. U jednom takvom videu objavljenom 10. svibnja 2022. godine, Franke je sebe opisala kao “sporednu pomoć” gospođe Hildebrandt i postavila pitanje zašto toliko djece pati od depresije.

“Nikad nisam očekivala da će moj učenik drugog razreda doći kući i reći da taj i taj ima anksioznost, a taj i taj ima depresiju”, rekla je. “Nešto nije u redu. Ovo nije u redu.” U drugom videu, pod naslovom “Uvođenje djece do istine”,Hildebrandt je pozvala majke “da shvate da su principi neophodni” kako bi djeca imala “miran i stabilan” život.

Prema jednom izvješću, Hildebrandt je stavljena na uvjetnu kaznu od 18 mjeseci i skoro je izgubila licencu za terapeuta ovisnosti o pornografiji nakon što je javno govorila o pacijentovim problemima bez njegova dopuštenja. Najstarija kći, Shari Franke, podijelila je objavu na Instagramu nakon uhićenja svoje majke, rekavši da su ona i njezina obitelj “tako sretni što je pravda zadovoljena”, izvijestili su američki mediji.

“Godinama pokušavamo reći policiji i CPS-u o ovome, i tako nam je drago da su konačno odlučili djelovati”, navodno je rekla, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike