13.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Opsadno stanje u zagrebačkom hotelu za migrante: Nema mjesta za sve. Policija...

Opsadno stanje u zagrebačkom hotelu za migrante: Nema mjesta za sve. Policija je morala intervenirati

Pravo opsadno stanje jutros kod zagrebačkog hotela Porin u Dugavama u kojem su smješteni migranti.

Policija je, kako je informaciju dobio RTL, dobila dojavu da se na toj lokaciji nalazi oko 500 migranata s potvrdama o registraciji, ali da ih zbog popunjenosti smještajnih kapaciteta ne mogu sve primiti u prihvatilište.

Na teren je poslana i ekipa interventne policije kako bi osigurala javni red i mir.

“Stigao sam jučer. Nema hrane, nema smještaja”, ispričao je RTL-u Sharif koji je stigao iz Pakistana. Ističe da svi ljudi imaju probleme te da sjede na cesti.

Ništa bolje nije prošao ni Akbarian iz Afganistana. “Imam papir iz policije, ali ne mogu unutra”, prepričava RTL-u. Rekli su mu da tamo nema mjesta.

Predsjednik vijeća gradske četvrti Novi Zagreb Tonko Bogovac otkrio nam je da su imali neke pritužbe građana da se ne osjećaju nužno sigurno krećući se tim dijelom naselja.

“Za sada nekih većih incidenata nije bilo”, objašnjava, ali podsjeća na jednu tučnjavu između korisnika prihvatilišta gdje je polciija morala intervenirati.

“Razumijemo brigu građana, ali po mišljenju policije statistički nema neki veliki broj događanja koji bi trebao brinuti građane”, zaključio je, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike