1.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Grupa Fit koncertom u Tvornici kulture obilježava četiri desetljeća od osnutka

VIDEO Grupa Fit koncertom u Tvornici kulture obilježava četiri desetljeća od osnutka

Nakon što je izdanjem ”The best of, 40 godina” najavila svoj povratak na scenu, legendarna riječka grupa Fit stiže pod sjajna svjetla pozornice u Šubićevoj. Veliki koncert uplaniran je u četvrtak, 2. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Pjevač Davor Lukas, gitarist Zorko Opačić i basist Miro Tešević 1982. godine osnovali su pop-rock grupu Fit. Tada riječki srednjoškolci i prijatelji iz razreda svoju su ljubav prema glazbi pretvorili u vlastiti bend, ne sluteći da će se njihove pjesme u čitavoj regiji pjevati i 40 godina kasnije. Fitovci su već 1982. godine nastupili na promotivnom koncertu Trećeg riječkog vala uz bendove Idejni nemiri, VIA Viktor Kunst i Umjetnici ulice upisujući se tako u povijest riječke glazbene scene. Debitantski su album ”Uz rijeku” objavili 1988. godine, a nakon što je vrpca prvog albuma u jednom sarajevskom studiju zabunom presnimljena, posao producenta preuzeo je Milan Mladenović, veliki uzor bendu i frontmen kultnog i nezaboravnog EKV-a. Radiofonični je prvijenac osvojio slušatelje diljem regije, a već 1989. objavljuju svoj drugi studijski album ”Daj mi ruku”. Nakon nekoliko uspješnica poput pjesama ”Mačka”, ”Zaboravit ću sve”, ”Rock’n’roll je kriv za sve” i ”Daj mi ruku”, grupa Fit nastupala je na pozornicama brojnih klubova i festivala diljem regije.

Kada je počeo rat, članovi su se benda raselili po Europi, a Fit je prestao s djelovanjem sve do povratničkog koncerta u riječkom Pogonu kulture 2009. godine. Dvije godine kasnije objavili su svoj treći album ”2011”. Povodom četiri desetljeća od osnutka benda, Davor i Zorko ponovno su se okupili kako bi u novim aranžmanima u obliku svojevrsne pjesmarice snimili najpoznatije pjesme iz svih razdoblja djelovanja benda. Uskoro su im se pridružili Mirko Sokolović (bas) i Alen Tibljaš (bubnjevi), a ” The best of, 40 godina” album dostupan je na CD-u i vinilu u izdanju Croatia Recordsa. Na krilima će aktualnog izdanja riječka grupa svoje zarazne pop uspješnice izvesti pred zagrebačkom publikom 2. studenog u Tvornici kulture.

Ulaznice po cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Najnovije

Još iz rubrike