8.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Dječak se igrao na hrpi građevinskog materijala, fotografirali su ga: Nekoliko minuta...

Dječak se igrao na hrpi građevinskog materijala, fotografirali su ga: Nekoliko minuta kasnije bio je mrtav

Dječak (7) se igrao na hrpi građevinskog materijala, a nedugo nakon toga je umro.

Sedmogodišnji dječak u Brazilu tragično je preminuo nakon što se igrao na hrpi vapnenca u prahu koja je bila na obiteljskom posjedu.

Njegova je obitelj čak objavila i fotografiju malog Arthura Emmanuela Bittencourta kako sjedi u hrpi vapnenačkog praha, materijala koji se široko koristi u građevinarstvu i poljoprivredi.

Nesretni je dječak 3. kolovoza hitno prevezen u bolnicu, ali je po dolasku proglašen mrtvim. Liječnici kažu da je iznenadna smrt malog Arthura posljedica udisanja čestica iz praha vapnenca.

Njegova obitelj objavila je njegovu posljednju fotografiju na društvenim mrežama kao posvetu Arthuru, ali i kao upozorenje drugoj djeci.

“Ovo je posljednja fotografija Arthura i snimljena je nekoliko minuta prije njegove tragične smrti. Uvijek ću imati najbolje uspomene na tebe, moje drago dijete”, rekao je ujak preminulog dječaka.

Obitelj tvrdi da nije bila svjesna rizika igre na građevinskom materijalu. Policija je također pokrenula istragu o dječakovoj smrti, piše New York Post.

Brazilski institut za tehnološka istraživanja navodi da vapnenačka prašina može uzrokovati probleme s disanjem i savjetuje ljudima da nose zaštitnu opremu ako njome rukuju.

Upozoravaju da vapnenački prah može biti kancerogen, osobito ako je osoba izložena velikim količinama te da može uzrokovati oštećenje pluća.

Naime, vapnenac u prahu sadrži kristale silicija, a udisanje tih čestica može dovesti do bolesti kao što su rak pluća, kronična opstruktivna bolest pluća, bolesti bubrega i silikozu, piše Dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike