6.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo I kriminalisti ostali bez riječi: Užasna izjava Austrijanke koja je ubila dvije...

I kriminalisti ostali bez riječi: Užasna izjava Austrijanke koja je ubila dvije svoje kćeri :”Djeca su vrlo brzo potonula”

Kako danas izvještava austrijski dnevni list “Kronen Zeitung”, i kriminalisti su bez riječi, kada čuju horor izjave 36-godišnje majke, inače medicinske sestre i logopedice po zvanju, koja je u Absdorfu kraj Tullna u pokrajini Donjoj Austriji prošli ponedjeljak ubila dvoje vlastite djece. Dvije djevojčice od 7 mjeseci i 7 godina, utopivši ih u bazenu u dvorištu obiteljske kuće, piše Fenix-magazin.

List piše da kada opisuje kako je ubila svoje dvoje djece “djeluje kao da je mrtva, a oči joj gledaju u prazno”. I kako ta poslovna žena, samostalnog zanimanja posve bezosjećajno opisuje zlodjelo koje je počinila, tako da i iskusni kriminalisti za ubojstva, ostaju bez teksta.

“Ona se je ugasila”, rekla je odvjetnica 36-godišnjakinje Astrid Wagner, jedna od najpoznatijih austrijskih odvjetnica.

“Djeca su bila cijeli smisao mog života”, rečenica je koju prema pisanju Kronen Zeitunga u svojoj ćeliji na odjelu za forenzičnu psihijatriju jedne od donjoaustrijskih bolnica uvijek iznova ponavlja počiniteljica ovog jezivog čina, koji je prestravio Austriju. Čina u kojem je vlastitim rukama utopila u bazenu dvije svoje kćerkice, izbrisavši ih zauvijek s popisa živih.

Potom je, kako je izjavila “osjetila spasenje”. Uz opasku kako je “Potapanje išlo posve brzo”. Izjave, od koje se svakom tko ih pročita, ledi krv u žilama. Osim vještacima, koji sada moraju dokazati svo svoje znanje i iznaći razloge zašto je to učinila. I to, naravno, potkrijepiti stručnim mišljenjima, o kojima će pri donošenju presude, mnogo toga ovisiti.

Borbu sa smrću dviju djevojčica u bazenu, koju im je prošli ponedjeljak režirala njihova pomahnitala, i navodno psihički bolesna majka, zabilježila je i video kamera postavljena na obiteljskoj kući kraj bazena.

Nakon što ih je ubila, izvadila je djecu iz bazena, zamotala ih u ručnike za kupanje i odnijela u njihove krevetiće na spavanje, podsjeća list. Potom je svom suprugu poslala poruku preko WhatsAppa: “Nažalost nisam uspjela”. Kad ju je zdvojni suprug pokušao dobiti na mobitel, 36-godišnjakinja je već ušla u auto i zabila se u drvo, u namjeri da se oduzme život, piše Fenix-magazin

Iz ove strahote ostaju otvorena brojna pitanja, piše Kronen Zeitung. Ono što se za sada znade je da je navodno bolovala od poslijeporođajne depresije nakon rođenja drugog djeteta. I da je bila podvrgnuta psihijatrijskom tretmanu.

“Unatoč tomu što joj je njena i suprugova obitelj pomagala, situacija je od ožujka postajala sve gora”, istaknula je odvjetnica 36-godišnje majke, koja u ćeliji mrmlja kako “sve skupa nema nikakvog smisla. Jer svijet je bezdano loš”.

I za odvjetnicu Wagner, koja će braniti majku-ubojicu čin njene klijentice je “neshvatljiv”.

Ona pretpostavlja da se radi o “akutnoj duševnoj bolesti”.

Kako su pisali ovaj tjedan austrijski mediji, uz psihičke probleme, 36-godišnja žena je navodno imala i ozbiljnih novčanih problema. I to s otplatom rata kredita kojeg su suprug i ona uzeli za izgradnju kuće s bazenom, te uređenje privatne logopedske ordinacije u sklopu kuće.

Mediji navode da ne samo u Abesdorfu, mjestu dvostruko počinjenog zločina i okolici, nego u cijeloj Austriji vlada šok i nevjerica da se je takovo što uopće moglo dogoditi, piše Fenix-magazin/MD/Snježana Herek.

Najnovije

Još iz rubrike