8.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bivši specijalac: ‘Da, ubio sam tog čovjeka, zapalio sam i BMW X6...

Bivši specijalac: ‘Da, ubio sam tog čovjeka, zapalio sam i BMW X6 i Volvo! Krivi su Covid, alkohol i kokain‘

Posrnuli Vedran nakon duge se šutnje slomio i priznao sve zločine

– Kriv sam. Sve što mi se optužnicom stavlja na teret je istina. I ubojstvo i palež automobila. Jako mi je žao zbog svega što sam napravio i spreman sam odgovarati za to.

Ovim riječima se bivši knjigovođa Vedran T., koji se do sada tijekom istrage branio šutnjom, na zagrebačkome Županijskome sudu očitovao o optužnici koja ga tereti da je u studenome prošle godine u Ulici Lavoslava Švarca u Zagrebu pištoljem ubio radnika Marinka K. koji je u stanu izvodio radove, kao i da je iz osvete zapalio dva automobila.

Danas je bilo prvo ročište ne suđenju, no Vedran T. je odlučio sve priznati te će mu na sljedećem ročištu, u rujnu, biti izrečena presuda. Naime, kako bi se u obzir uzela njegova dotadašnja osuđivanost, potrebno je bilo pribaviti spis kojim je prije dvije godine osuđen zbog širenja zaraznih bolesti, odnosno epidemioloških mjera tijekom pandemije Covida 19.

Prema optužnici, osim za ubojstvo, Vedran T. je optužen i da je zapalio dva automobila. Pola mjeseca prije ubojstva, 17. listopada 2022., oko 22.50 sati u Ulici Božidara Magovca na parkiralištu je zapalio BMW X6 jednome građevinskome poduzetniku za kojega je navodno ranije radio, a samo nekoliko sati nakon što je ubio Marinka K., ponovno je došao u Ulicu Božidara Magovca te ovoga puta zapalio Volvo tvrtke drugoga poduzetnika. Kako su zaključili istražitelji, Vedran T. se htio osvetiti poduzetnicima jer su mu otkazali poslovnu suradnju. Radnika Marinka T. je navodno ubio je jer mu je radnik spočitavao da mu je dužan novac za vikendicu u Zagorju koju mu je obnovio.

– Vlasnika Volva, a i vlasnika BMW-a poznajem cijeli život, zajedno smo odrasli, a ja ih i danas smatram prijateljima. Pokojnoga Marinka sam znao sigurno 15 godina. Nikad se nismo svađali niti sam mu ikad ružnu riječ rekao. Za sve je kriv košmar u mojoj glavi – rekao je Vedran T. koji je danas iznoseći obranu pristao odgovarati samo na pitanja svojega odvjetnika Nevena Antića. Vedran T. je ispričao kako je kao maloljetni dragovoljac postao pripadnik specijalne policije u ratu, te da je preživio mnoge traume. Nakon rata osnovao je knjigovodstveni obrt, i zasnovao obitelj, no “puknuo” je nakon pandemije covida koji mu je uništio posao te je počeo piti i konzumirati kokain.

– S covidom počinje taj košmar u mojoj glavi. Sve se ugasilo, prihodi su stali. Boravio sam u uredu od jutra do mraka kako bi spasio firmu, a kako je u frižideru bilo piće za klijente počeo sam piti. Na kraju sam ostajao spavati u uredu jer nisam takav pijan htio dolaziti ženi i djeci – rekao je Vedran T. dodavši da ne postoje riječi kojima se može ispričati žrtvama i njihovim obiteljima za to što je učinio. Inače Vedran T. je u lipnju 2021. na zagrebačkom Općinskom kaznenome sudu bio osuđen jer je zaražen covidom izbjegavao samoizolaciju, no prema izvatku je dobio 10 mjeseci zatvora bezuvjetno, dok on pak tvrdi da mu je izrečena novčana kazna zamijenjena radom za opće dobro. Kako bi se utvrdilo što je istina, zatražen je originalni spis s Općinskoga suda, piše Jutarnji.hr.

Najnovije

Još iz rubrike