Mirjana Hrga ne popušta u svojim kritikama: ‘Neugodna mi je sama pomisao da s njima išta dijelim’

Foto: Facebook

Mirjana Hrga se na društvenim mrežama požalila na stanje u Osoru, u kojem trenutno živi.

“Žale se u Splitu da teško alkoholizirana horda turista povraća i urinira po povijesnoj jezgri gdje su smješteni noćni klubovi/barovi za takve, dok su finjaka restorani poluprazni. U prijevodu: Malo sreće od takvih turista. Neka. Zaslužili smo.

Nisu oni problem. U svojim zemljama poštuju i čuvaju što imaju. Ponose se. I skupo nam naplaćuju svaki ulazak u crkvu, muzej, pogled na sliku. Zarađuju. Tamo se ne žalimo na cijene jer ima smisla. Ne nude nam bljuvotine nego – priču. I to pristajemo platiti.

Ali kad dođu kod jadnika, stanovnika prelijepog komada svijeta i bogate povijesti i shvate da je domaćinima draži euro iz plastične tende sa sumnjivim mješanim mesom nego sama Dioklecijanova palača, onda po istima – uriniraju. S pravom. Jer to im sugeriramo: Ne poštujte nas jer ne poštujemo ni mi sebe.

Pohlepni, primitivni, neodgojeni i neobrazovani ne možemo ni biti svjesni bogatstva koje smo naslijedili nego sukladno svom dometu – koljemo tele zbog šnicle. Nastavimo li ovako, propast nam je zagarantirana”, piše Hrga.

Pisanje je nastavila osvrtom na stanje na Osoru.

“I “moj” Osor, na putu za betonizirani i sad već svakog šarma lišeni Mali Lošinj, turisti prolaze kao nekad Karlobag. I da žele, nemaju gdje stati jer -“sokol (vlast) ga nije volio”. Naime i danas, 27.06., unatoč čvrstom “obećanju” gradonačelnice i njezine svite da tako nakon 15.06. neće biti, stoje kontejneri privatnog građevinskog poduzeća. Skupo im se izmjestiti. Bolje neka Osor pati. Ionako nitko od tih lošinjskih “faca” nema kuću u Osoru”, komentira Hrga u svojem statusu.

Nakon toga nastavlja opisivati senzacije koje bi turisti mogli vidjeti u Osoru.

“A da gosti stanu… Da uspiju uopće od table građevinara vidjeti smjerokaze, odmah iza zida našli bi ostatke katedrale iz 4. st, krstionicu… da ne zamaram s Osorom, jer tu nema spasa… ne zanima ih. To je sada sasvim jasno. Međutim, 10-tak km dalje, ponovno senzacija. Francusko-hrvatski tim upravo čisti nalazište vile iz 2. stoljeća i pripadajuće crkve, krstionice… čuda”, oduševljena je Hrga.

A onda nastavlja u skeptičnom tonu.

“Pitajte me očekujem li da će bar ovo privesti svrsi i privući fine goste kojima je umjesto bljuvotine i čevapa draža senzacija od povijesti i arheologije i ne pitaju koliko što košta jer koliko god da košta, nije previše? Neće. Pustit će da propada kao i senzacionalne Zidine Sv. Petra u Osoru. Oni jednostavno ne razumiju”, piše Hrga.

“Neugodno mi je zbog ovih ljudi što nas vode. Njihova neznanja i nevizionarstva. Neugodno mi je zbog njihove nesposobnosti da održe i banalna obećanja, jer neugodna mi je sama pomisao da s njima išta dijelim”, zaključuje Hrga, piše zagreb.info.

Pogledajte video intervju s Mirjanom Hrgom:

VIDEO Nikolina Pišek privedena na granici Hrvatske i Srbije, otkrila što se dogodilo

TAGGED:
Share This Article