FOTO Užasan ruski zločin: U Kramatorsku se broj poginulih u raketnom napadu popeo na 10; Stradale i dvije sestre, stare 17 i 14 godina

Foto: Ukrajinska policija

U Kramatorsku se broj poginulih u raketnom napadu popeo na 10, objavila je Nacionalna policija Ukrajine na Telegramu, prenosi Ukrinform.

U ruskom napadu na Kramatorsk poginulo je 10 osoba, a ranjen 61“, stoji u priopćenju.

Policijski službenici nastavljaju rad na mjestu napada.

Od 11.30 sati prijavljeno je troje mrtvih i jedno ranjeno dijete.

Prema ažuriranim podacima, ruske trupe gađale su Kramatorsk projektilima Iskander. Među ubijenima su 17-godišnja djevojka i njezina 14-godišnja sestra.

Foto: Grad Kramatorsk

Ranjena je osmomjesečna beba, nije u životnoj opasnosti.

“Bez odmora, na mjestu tragedije rade stručnjaci za eksploziv, istražitelji, forenzičari, operativci, bolničari i ophodnici”, ističu u policiji.

Policijski službenici uzimaju izjave, snimaju razaranje, pomažu unesrećenima i njihovim obiteljima pružanjem prve i psihološke pomoći.

Kako je izvijestio Ukrinform, ruske su trupe lansirale dva raketna napada na Kramatorsk u večernjim satima 27. lipnja. Jedan projektil pogodio je pizzeriju u središtu grada. Drugi projektil pogodio je selo Bilenke.

SBU uhitio izdajnika

Ukrajinska protuobavještajna služba uhitila je muškarca kojeg optužuju da je pomogao Rusiji u upravljanju raketnim napadom u kojem je ubijeno 10 osoba u pizzeriji u gradu Kramatorsku.

Služba sigurnosti Ukrajine (SSU) priopćila je da je uhićeni muškarac mještanin tog područja, prenosi Sky News.

“Prema istrazi, neprijateljski agent je stanovnik Kramatorska, zaposlenik lokalne tvrtke za transport plina”, pišu.

Share This Article