Bomba s Poljuda, Hajduk doveo bivšeg napadača Bayerna

Foto: NK Hajduk

Dvadesetdvogodišnji krilni napadač Leon Dajaku novi je igrač Hajduka, a potpisao je do ljeta 2027. godine.

Objavio je vijest o njegovom dolasku Hajduk na društvenim mrežama, a potom i na službenoj stranici.

Dosadašnji nogometaš engleskog drugoligaša Sunderlanda igrao je prošle sezone na posudbi u švicarskom St. Gallenu.

Dajaku je plod Stuttgartove akademije, a 2019. je prešao u Bayern. Dva puta je zaigrao za prvu momčad Bavaraca, da bi potom prešao u Union Berlin, a potom i u Sunderland, piše sport.hrt.hr.

– Sjajno je biti ovdje, odličan prvi dojam o klubu i gradu. Ja sam mlad igrač s mnogo vatre u sebi, koji voli nogomet i igranje za velike klubove. Počeo sam igrati u Njemačkoj, prvi veliki koraci su bili u Stuttgartu i Bayernu, zatim sam otišao u Englesku gdje sam igrao za Sunderland. Sve to mi je pomoglo da steknem iskustvo, nekad je bilo bolje, nekad lošije, ali sad sam mnogo zreliji nakon što sam prošao spomenute klubove. Imam puno prijatelja u Hrvatskoj, znam puno o Hajduku, njegovim navijačima i zaista sam sretan što sam ovdje, rekao je Dajaku za službenu stranicu Hajduka i nastavio:

– Već od prije znam Sahitija koji je iz moje zemlje, znam za Livaju koji je igrao za hrvatsku reprezentaciju. Sretan sam zbog dolaska u Hajduk, dat ću sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo svi zajedno imati odličnu sezonu!

– Radi se o igraču koji je prošao kompletno nogometno školovanje u akademijama VfB Stuttgart i FC Bayern, igrao je za mlađe uzraste njemačke reprezentacije te je bio označen kao izuzetno talentiran nogometaš i veliki potencijal za seniorsku razinu nogometa. Profil je polivalentnog napadača koji može pokriti više pozicija, od krilnog do centralnog napadača ili “lažne devetke”. Zbog navedenih karakteristika može odgovoriti zahtjevima u različitim sustavima. Sigurno je da će mu trebati kraći period adaptacije na momčad i ligu za postizanje optimalnog potencijala koji neosporno posjeduje. Izuzetno je kompetitivan, energičan i pokretljiv tip igrača s vrlo izraženim mogućnostima igre u visokom intenzitetu, opisao je novog igrača sportski direktor splitskog kluba Mindaugas Nikoličius.

Share This Article