6.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vozaču Hitne pomoći mjesec dana istražnog zatvora zbog gaženja maloljetnika na Bundeku

Vozaču Hitne pomoći mjesec dana istražnog zatvora zbog gaženja maloljetnika na Bundeku

Sud u Velikoj Gorici je vozaču Hitne pomoći, koji je u srijedu na Bundeku pregazio troje 17-godišnjaka, odredio 30 dana pritvora.

Istražni zatvor za vozača bio je predložen zbog opasnosti od ponavljanja djela, odnosno zbog činjenice da je vozač hitne već jednom ranije osuđen zbog izazivanja prometne nesreće, javlja HRT.

Odvjetnik vozača Marin Ivanović rekao je danas, prije odluke suda, kako nije upoznat s detaljima prijedloga DORH-a, te se nada da će sud uvažiti dokumentaciju koju su iznijeli. Vozač je jučer iznosio obranu.

Udruga Hitna uživo 194 danas je na društvenim mrežama uputila poziv svim vozačima hitne pomoći da u podne uključe zvučnu signalizaciju i tako pruže podršku 62-godišnjem kolegi koji je u to vrijeme izlazio pred sud.

Iz Velike Gorice se u Dnevnik u podne javila Iva Magušić-Dumančić te rekla kako službenih informacija još uvijek nema.

– DORH nije izlazio sa službenim priopćenjima i objašnjenjima zašto traže istražni zatvor. Za pretpostaviti je da se radi o opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te mogućeg utjecaja na svjedoke. Ovdje se više radi o opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je rekao i odvjetnik vozača. Vozač je jučer ispitan u državnom odvjetništvu. Prema riječima njegovog odvjetnika on je aktivno iznosio svoju obranu i to sada već drugi put. Tako da možemo pretpostaviti da će tako sve danas izgledati i ovdje na sudu. I jučer na ispitivanju i danas ovdje na sudu vozač je doveden u lisicama. Na to su posebno reagirali njegovi kolege vozači Hitne i oni su se danas točno u podne u znak podrške, odnosno u znak prosvjeda prema tako nečemu, oglasili sirenama. Također su poručili da će od sada, kada voze Hitne slučajeve, strogo poštivati prometne propise. To bi naravno moglo oduljiti vožnju do bolnica, a svi znamo da u takvim slučajevima svaka sekunda život znači, kaže Magušić-Dumančić.

– O cijelom slučaju oglasili su se jučer i roditelji maloljetnika. Oni su pak izjavili kako nikoga ne osuđuju i da se nadaju da će zapravo vrlo brzo doći u kontakt s vozačem i s njim razgovarati. Kada je samo ročište danas u pitanju, ovakva ročišta u istražnom zatvoru zapravo ne traju dugo, tako da možemo u odluku suda očekivati vrlo uskoro, javila je novinarka HTV-a.

Odvjetnik vozača, Marin Ivanović, kaže kako očekuje da će sud neće prihvatiti zahtjev za istražni zatvor.

– Očekujem naravno da će sud uvažiti argumentaciju koju smo iznijeli i da neće prihvatiti zahtjev za istražni zatvor, istaknuo je.

Vozač Hitne pomoći koji je prije dva dana na Bundeku pregazio troje 17-godišnjaka, ispitan je sinoć u Općinskome državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Tužitelj je zatražio određivanje istražnog zatvora u trajanju od 30 dana. Odluku će na ročištu zakazanom u 12 sati donijeti sud u Velikoj Gorici, javlja HRT.

Otac pregažene djevojčice: Nije bilo nikakvog bacanja pod kombi Hitne, nije bilo tik-tok izazova, niti pijanstva, kojim se sada pokušava staviti odgovornost na našu ozlijeđenu djecu

Vozač Hitne, koji je pregazio maloljetnike na Bundeku, 2019. je autom pokosio ženu na pješačkom

Najnovije

Još iz rubrike