6.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Lisica nepozvana ušla u kuću gospođe Marije i zaspala: 'Ja lupim, ona...

Lisica nepozvana ušla u kuću gospođe Marije i zaspala: ‘Ja lupim, ona ništa. Kud si pošla za Boga živoga’

Neobična intervencija petrinjskih vatrogasaca. U obiteljsku kuću u Hrastovici ušla je – lisica. I nije htjela van, pa je vlasnica vatrogasce čekala ispred kuće

Nepozvana je ušla u kuću, smjestila se u spavaćoj sobi kod kreveta i ondje se zadržala sat vremena.

“Ja lupam, lupam s partvišem, ona ništa, ona ne ide. Viče meni dada daj joj sviraj, a ja kažem daj odi k vragu mogu ja do sutra svirati, ja sviram, a ona ne ide nikuda. Ona još bude plesala preda mnom”, govori za RTL Danas Marija Jakupić iz Hrastovice.

Svirala je po uputama obitelji 85-godišnja gospođa Marija, ali do svirke joj nije bilo. S lukavicom nije uspjela izići na kraj. Lija nije htjela napustiti kuću pa ju je napustila gospođa Marija. U pomoć pozvala petrinjske vatrogasce koji su stigli oko 20 sati. Ovakvu intervenciju ne pamte.

“Dečki su izašli na intervenciju i vidjeli da se radi o mladoj lisici koja je zaspala u spavaćoj sobi na podu. Potjerali su je vani i ona je otišla u šumu”, rekao je za RTL Danas Zvonimir Ljubičić, zapovjednik JVP Petrinja.

“Bojala sam se jer nisam znala je li bijesna ili je ispravna”, kaže gospođa Marija.

Ova lija stari joj je poznanik, spušta se sa susjednih parcela. Iako voli sve životinje i često ih hrani, ovu je pokušala otjerati petardama.

“Ja sam jučer sadila cvijeće, ona me gledala. Ja sam na nju pucala, reko neće više doći, a ona je još došla i u kuću”, prepričava za RTL Danas gospođa Marija.

S lisicama oprez, epidemiolozi i liječnici upozoravaju na lisičju trakavicu.

“Puno je agresivnija, u posljednje vrijeme smo mi imali takva četiri pacijenta. Najčešće ti pacijenti dolaze iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Tamo najvjerojatnije postoje lisice koje su zaražene i noću hodaju po njihovim vrtovima i tako prenose trakavicu”, govori za RTL Danas Stipislav Jadrijević, kirurg u KB-u Merkur.

Pa je gospođa Marija cijelu noć čistila i prala u kući i izvan nje. I sad se samo nada da joj se neželjena cimerica neće ponovno zavući u kuću, piše Danas.hr.

Najnovije

Još iz rubrike