8.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Rusi podigli spomenik Miloševiću, stigao i njegov sin: “Pobijedit ćemo!”

VIDEO Rusi podigli spomenik Miloševiću, stigao i njegov sin: “Pobijedit ćemo!”

Marko Milošević, sin bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, pojavio se na otkrivanju spomenika svom ocu u Moskvi. To je ujedno njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon više od 20 godina.

Milošević, za kojim traga Interpol, bio je na otkrivanju spomenika u društvu Aleksandra Zaldostanova, osnivača i vođe motokluba “Noćni vukovi”, inače bliskog prijatelja Vladimira Putina. Na poziv Zaldostanova, Marko je dao i izjavu pred novinarima, prenosi N1 Srbija.

“Kao što piše na ovoj ploči, nažalost bili smo proba za ono što se dogodilo u Rusiji i onoga što se sad događa u Ukrajini. Jugoslavenska kriza, jugoslavenski ratovi, sve je to isto, jedino što je ovo u Ukrajini sad ubrzana verzija. Nažalost, izgubili smo bitku, ali nadam se da nismo izgubili rat. Na našim greškama i našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i mi ćemo pobijediti! Za pobjedu”, rekao je Milošević, dok je netko do njega dodao “Slava i Bog čuvaju Srbiju”, a Zaldastanov je podigao tri prsta, piše N1.

Marko Milošević je u Srbiji je osumnjičen za sudjelovanje u organiziranom kriminalu. Nakon svrgavanja režima njegova oca 5. listopada 2000. ukazala se prilika za istraživanje poslova mlađeg Miloševića. Jugoslaviju je napustio već 7. listopada te godine. Pokušao je otići u Peking s lažnom putovnicom, ali je 9. listopada deportiran u Rusiju.

Za njim je u Srbiji na snazi ​​Interpolova tjeralica prema kojoj bi trebao biti uhićen ukoliko se pojavi u zemlji. O njegovom životu u Rusiji nije bilo mnogo službenih informacija.

Što se spomenika Slobodanu Miloševiću tiče, načinjen je od bronce i djelo je beogradskog kipara Dragana Radenovića. Pokraj je njega je natpis s citatom kojeg je on navodno izgovorio:

“Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Bjelorusije, jer i na Balkanu vas smatraju Rusima. Pogledajte nas i upamtite, s vama rade isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad te, pobiješnjeli pas na lancu, hvata vas za grlo.”

Najnovije

Još iz rubrike