Drama na Jarunu: Autom blokirao ZET-ov bus pa napao vozača i prometnog redara

Ilustracija Screenshot ZET, ilustracija nema veze s događajem u tekstu

Osim djelatnika ZET-a koji je upravljao autobusom, napadnut je i prometni redar koji je bio na dužnosti u blizini.

Problemi za vozača ZET-a i prometnog redara koji su pokušali upozoriti vozača na Jarunu da se makne jer blokira put gradskom autobusu. Naime, kako su izvijestili iz Grada, vozač ZET-a i prometni redar napadnuti su prvo verbalno zatim i fizički danas na Aleji Matije Ljubeka, piše Večernji list.

” U oba slučaju radilo se o istom počinitelju koji se nepropisno parkirao i time blokirao prolaz autobusu. Kad ga je vozač zamolio da se makne, verbalno ga je napao. Vozač je tada u blizini primijetio prometne redare u redovnoj ophodnji te ih zamolio za asistenciju. Kad su oni došli, čovjek je napao i njih, najprije verbalno, a zatim se krenuo i naguravati. Prometni redari pozvali su policiju koja je privela počinitelja i preuzela daljnje postupanje” – izvijestili su iz Grada.

Dodaju kako se gradonačelnik Tomislav Tomašević čuo se s napadnutim vozačem ZET-a i prometnim redarom te najoštrije osuđuje ovakvo postupanje i očekuje strogu kaznu.

Inače, krajem travnja svečano je otvorena Aleja Matije Ljubeka koja okružuje jarunsko jezero. Prvi je to put da je asfaltirana i uređena površina oko najvećeg zagrebačkog jezera u posljednjih 40 godina. Pritom je prometna regulacija djelomično izmijenjena, a uvedena je odnosno produžena ZET-ova autobusna linija s Ljubljanice koja sada vikendom i blagdanom, što je slučaj danas, vozi oko Jaruna.

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj napada na djelatnika ZET-a u posljednjih nekoliko tjedana. Prije otprilike mjesec dana brutalno je napadnuta i pretučena vozačica tramvaja u Draškovićevoj ulici u centru Zagreba. Nezadovoljni uvjetima, ali zbog konstantnih napada djelatnici ZET-a prije desetak dana održali su i prosvjed ispred središnjice u Ozaljskoj.

TAGGED:
Share This Article