Eksplozija u centru Zagreba, ozlijeđen radnik iz Indije; Moguće da je uzrok zaostali zvončić od raketiranja Zagreba 1995. godine

Foto: TZ Grada Zagreba/ Ilustracija

Na zagrebačkom Zrinjevcu je u četvrtak u eksploziji ozlijeđen radnik.

U četvrtak je na Strossmayerovom trgu došlo do eksplozije tijekom radova pri čemu je ozlijeđen jedan radnik kojemu je pružena liječnička pomoć. U tijeku je očevid kojim će se utvrditi uzrok eksplozije, potvrdili su iz PU zagrebačke za N1.

Na terenu su policija i vatrogasci.

Eksplozija se dogodila na krovu zgrade HAZU-a, koja se nalazi na Strossmayerovu trgu uz zgradu bivše Prve policijske postaje. Kako doznaje Jutarnji list na mjestu događaja, radnici su skidali krov sa zgrade kako bi postavili novi. Nakon što su skinuli krov, krenuli su i na uklanjanje ljepenke koja se nalazila ispod krova. Upravo ispod te ljepenke nalazilo se eksplozivno sredstvo, pretpostavlja se zvončić zaostao iz napada na Zagreb 1995. godine, koji je eksplodirao kada je radnik počeo skidati ljepenku.

Sreća u nesreći je bila da je glavni mlaz eksplozije išao prema dolje jer da je “slobodno” eksplodirao u prostor, vjerojatno bi teško stradao veći broj radnika koji su se tamo nalazili. Ovako je ozlijeđen radnik iz Indije koji je povukao ljepenku. Prema prvim informacijama, on ima teže ozljede ruke, odnosno prstiju te je prebačen u bolnicu kako bi mu se pružila liječnička pomoć, piše Jutarnji list.

Isti dio zgrade gorio je u raketiranju 1995. godine, što je u dokazima protiv Mile Martića koristio Haaški sud:

VIDEO U manje od 32 sata, 1. i 2. svibnja hrvatske snage oslobodile su oko 500 četvornih kilometara

Share This Article