Obrat u Zadru: Četvorica ostaju u pritvoru zbog smrti zaštitara u klubu u Biogradu

Foto: Policija/ Ilustracija

U svezi fizičkog sukoba od 21. svibnja 2023. godine u ugostiteljskom objektu u Biogradu u kojem je smrtno stradao 54-godišnji hrvatski državljanin te za sada provedenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg su temeljem naloga nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zadru provedene hitne dokazne radnje, policija sumnjiči četiri hrvatska državljanina u dobi od 31, 30, 24 i 23 godine da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. st.1. Kaznenog zakona RH te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku Policije uprave zadarske.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jedan hrvatski državljanin u dobi od 22 godine počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način vikom, svađom i naguravanjem na koji način su narušavali mir drugih posjetitelja ugostiteljskog objekta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog policija će ih danas prepratiti na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja te identificiranja ostalih sudionika ovog događaja, a radnje i mjere iz svoje nadležnosti provode i djelatnici odjela inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata, piše zadarska policija.

Sudjelovanje u tučnjavi

Članak 122.

(1)Tko sudjeluje u tučnjavi ili u napadu više osoba, ako su tučnjava ili napad imali za posljedicu smrt ili tešku tjelesnu ozljedu jedne ili više osoba, za samo takvo sudjelovanje,

kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Kako je stradao zaštitar u Biogradu: Smirivao tučnjavu u kojoj su sudjelovali poznati sportaši i sinovi lokalnih političara

Share This Article