6.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bizarna krađa na istoku Hrvatske! Iz dvorišta kuće ukradeno 150 papiga: "Lopov...

Bizarna krađa na istoku Hrvatske! Iz dvorišta kuće ukradeno 150 papiga: “Lopov mora da je stvarno lud”

Bizarna krađa u Slavonskom Brodu. Policija već danima traži nepoznatog počinitelja koji je usred noći iz obiteljskog dvorišta odnio 150 papiga. Vlasnik je ogorčen jer istraga tapka u mjestu, a njegovo jato i dalje se smanjuje. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Otvorena vrata i tiši cvrkut ptica. Čim je prišao kavezu, Marijan Opačak je znao – za njim je zlokobna noć: ”S ponedjeljka na utorak u noći nepoznate osobe odnijele su oko 150 papiga.”

Kradljivci su preskočili stražnju ogradu, ušli u dvorište, a onda i među zaključane ptice. ”Vjerovatno je trpao u vreću i vjerojatno nije bio sam”, sumnja Marijan.

Sceenshot Dnevnik.hr

Uspavane tigrice nisu se stigle ni oglasiti, a on kaže: ”Taj mora biti stvarno lud i vjerojatno su mu prsti izgriženi jer stare ženke grizu gadno.”

Nestalo je 45 parova odraslih papiga i oko 60 mladunaca. ”On je pokupio što je bilo vani”, kaže Marijan.

Slučaj istražuje i brodsko-posavska policija, a Tomislav Kovačević je kazao: ”Policija je zaprimila dojavu od 59-godišnjaka da su mu iz dvorišta, iz ograđenih metalnih kaveza, ukradene papige. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.”

U jednom kavezu ostale su samo tri odrasle ženke, u drugom dvije. Šteta je velika, oko 1000 eura, procjenjuje Marijan.
Mladunce sada nema tko hraniti

Sceenshot Dnevnik.hr

Šteta nije samo materijalna. Kavez je pun mladunaca koji su ostali bez svojih odraslih i sada ih nema tko hraniti. Najosjetljiviji su počeli ugibati. Vlasnik iz Slavonskog Broda dao se i u vlastitu istragu, a kaže i da ima sumnjivca.

Ima li ga policija, nije mu poznato: ”Tek nakon tri dana je jedan policajac došao i razgovarao s mojom suprugom i to je sve. Nikakvog glasa poslije, ništa.”

Ovako nešto među uzgajivačima se ne pamti, kaže Marijan: ”Događalo se da ukradu veliku papigu, jednu i tako. Ali baš 150 tigrica.”

Slučaj se vodi kao krađa, a kaznena prijava zasad je podignuta protiv nepoznatog počinitelja, piše Dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike