VIDEO Policija: Sabljo je ubijen u klubu pred puno ljudi, bit će više desetaka razgovora

Screenshot: HRT

Noćas oko 4:45 u Ulici Florijana Andrašeca na zagrebačkoj Trešnjevci dogodilo se ubojstvo. Ubijen je USKOK-ov optuženik u akciji Tebra, Tomislav Sabljo. Ubojstvu je prethodio fizički sukob više osoba. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.

Policija je na posebnoj konferenciji za novinare objavila sve informacije koje trenutno mogu dati u javnost, piše HRT.

– Počinjeno je kazneno djelo ubojstva oko 4.40. Ubojstvo je izvršeno vatrenim oružjem. Sve okolnosti, motive, sve se to istražuje. Brzom akcijom policije, počinitelj je tamo zatečen i priveden. Nije pružao otpor. Ubojstvo se dogodilo u klubu. Bilo je prisutno dosta ljudi, bit će više desetaka razgovora, sada tek slijedi pravo istraživanje, izvijestili su na posebnoj konferenciji za medije u prostorijama Kriminalističke policije.

Dodaju i sljedeće.

– Osobe su od ranije poznate policiji, ali što se samih odnosa tiče, to slijedi u istraživanju, objavit će se više desetaka razgovora, dodaje se .

Potvrđeno je i da će počinitelj biti priveden pritvorskom nadzorniku tijekom večeri i noći, piše HRT.

S posljednjim informacijama se u podnevni Dnevnik javio se HRT-ov reporter Eugen Husak.

– Tomislav Sabljo ubijen je u narodnjačkom klubu na zagrebačkoj Trešnjevci. On je stari znalac policije. Kako neslužbeno doznajemo, s četiri metka u prsa izrešetao ga je jedan od redara u klubu, a koji je i uhićen. Ubojstvu je navodno, govore svjedoci, prethodila tučnjava u jednom od separea. Umiješali su se redari i uspjeli sve izgurati van. Nakon nekakvih desetak minuta koškanja sve je završilo ovakvim krvavim epilogom, izvijestio je.

Tomislav Sabljo je 2019. je u fokus javnosti došao 2019. kada je uhićen u velikoj uskočkoj akciji kodnog imena Tebra.

– Sumnjičilo ga se da je jedan od glavnih organizatora mafijačke skupine koja je organizirala šverc narkotika iz Albanije i Crne Gore preko BiH u Hrvatsku. Na tom je poslu je navodno zaradio 64 milijuna kuna. U Remetincu je proveo dvije godine, ali zbog toga što nije podignuta optužnica, pušten je na slobodu. Nije se puno promijenio, za manje od mjesec dana je opet uhićen zbog kamatarenja, da bi to isto učinio i u rujnu 2022. Što je motiv, je li riječ o mafijaškom obračunu ili je ovo posljedica barske tučnjave, za sada se ne zna. Službeni očevid traje, dodaje.

Noćna drama u Zagrebu: Tomislava Sablju upucao redar? Oglasio se i obližnji klub

Noćna drama u Zagrebu: Tomislava Sablju upucao redar? Oglasio se i obližnji klub

Noćna drama u Zagrebu: Tomislava Sablju upucao redar? Oglasio se i obližnji klub

Share This Article