Zbog pokušaja silovanja i bludnih radnji liječniku tri godine i šest mjeseci

Foto: Pixabay

Liječnik iz Slavonije osuđen je na ukupno tri godine i šest mjeseci zatvora zbog počinjenja nekoliko kaznenih djela – pokušaja silovanja i bludnih radnji. Kaznena djela počinjena su 2015. godine, a žrtve su bile mlađi muškarci. Nakon prijave policiji liječnik je tri dana u prosincu 2015. bio u pritvoru, nakon čega je, prema odluci slavonskog suda, pušten na slobodu.

Optužnica protiv slavonskog liječnika podignuta je u ožujku 2016., a na presudu se čekalo do početka travnja ove godine, kada mu je sudskom odlukom određeno tri godine i šest mjeseci bezuvjetnog zatvora. Presuda je nepravomoćna, pa obrana i tužiteljstvo na nju imaju pravo žalbe. Tijekom policijske istrage, ispitivanja u Odvjetništvu i u konačnici na sudu svjedočilo je devet mladića. Kaznena djela počinjena su na dva mjesta, u ambulanti u kojoj je liječnik radio i u obrazovnoj ustanovi gdje je predavao.

Tako je u ambulanti pacijentu koji je sumnjao da ima bruh rekao da se skine, te ga je dirao po spolnom organu i testisima. Potom mu je rekao da legne na krevet na trbuh pa mu je stražnjicu namazao gelom te masirao nju i prepone. Tri puta mu je dodirnuo anus. Kada se pacijent okrenuo, počeo mu je povlačiti spolovilo gore-dolje. Pacijent je potom naglo ustao s kreveta i počeo se odijevati, a liječnik je ispred njega kleknuo i vodom mu isprao spolovilo te ga obrisao ručnikom. Liječnik je optužen da je bez pristanka druge osobe počinio radnju jednaku spolnoj.

Druga kaznena djela počinio je u obrazovnoj ustanovi, i to u vrijeme ispita, na ručun više mlađih muškaraca, gdje im je preko njihove odjeće htio staviti ruku na spolovilo.

Od trenutka podizanja optužnice, pa i tijekom suđenja, liječnik se uglavnom branio šutnjom, a svoju je iscrpnu obranu dao tek prije davanja završnih riječi stranaka. Sudskom vijeću je rekao kako je dugotrajan postupak izravna posljedica činjenice da ga se željelo degradirati na poslu kao liječnika, predavača, supruga i oca te da je riječ o montiranom postupku, u kojem su sudjelovali i liječnikovi radni kolege. Rekao je i kako su ga drugi mladići lažno teretili za novčanu naknadu. “I dalje uzdignute glave radim i živim jer nikada nisam ništa nikome nažao učinio”, rekao je liječnik.

Prema svim točkama optužnice, a bilo ih je 11, osuđen je na ukupno šest godina zatvora, pa je jedinstvena kazna zatvora tri godine i šest mjeseci zatvora, piše GlasSlavonije.

Share This Article