6.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Uhićen muškarac osumnjičen da je zapalio vozilo sutkinje u Osijeku

Uhićen muškarac osumnjičen da je zapalio vozilo sutkinje u Osijeku

Gost HTV-ovog središnjeg Dnevnik bio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Tema razgovora bile su policijske istrage koje su u tijeku- paleži automobila u Osijeku i Cresu te pucnjava u Splitu.

– Ne bih govorio o pojavnosti, da su žrtve državni dužnosnici. Mogu reći da smo uhitili osobu u Osijeku koju povezujemo s paljenjem vozila u Osijeku. Prema saznanjima koje smo do sada prikupili to nema nikakve veze s objavljenjem njene sudačke dužnosti. Dakle, u pravilu mogu reći da nemamo pojavnosti. To su iznimni slučajevi, izolirani da se dogode takva kaznena djela na štetu državnih službenika ili dužnosnika, piše HRT.

Osumnjičeni za palež u Osijeku uhićen je danas. Radi se o muškarcu.

– Policija svakom slučaju pristupa profesionalnom i to je nespretna i neprimjerena izjava koju gledaju i slušaju policijski službenici koji svakodnevno profesionalno obavljaju svoj posao bez obzira na to tko je žrtva. Nije naš posao da neki slučaj odradimo profesionalnije a neki manje profesionalno nego je naš posao da sve tretiramo na isti način. Tome u prilog govori da u zadnje tri godine imamo najbolje statistike što se tiče ukupne razriješenosti kaznenih dijela. Preko 70 posto.

Naglašava kako godišnje bude oko 60 slučajeva paljevine od čega policija razriješi četvrtinu.

Prema svim statistikama Hrvatska je tvrdi jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu. Da bi to ostalo tako policija čini sve od sebe da bi predvidjela i pripremila se što bolje na moguće ugroze.

– U ovim statistikama imamo sve veći udio razriješenih kaznenih dijela iz sfere organiziranog kriminaliteta, kriminaliteta droga što je najbitnije. Imamo 36 zločinačkih udruženja koje smo prošle godine procesuirali, 146 zločinačkih udruženja koji su povezani s organiziranim kriminalom u posljednjih 5 godina. To su sve iznimni rezultati koje ćemo probati nastaviti. Sve to stavlja hrvatsku policiju, posebno u kriminalitetu droga, među vodeće policije u području Europske unije, a samim time i na međunarodnoj razini, zaključio je Milina, piše HRT.

Dobronić o zapaljenom BMW-u sutkinje: Neki su rekli da kad suci budu ubijeni bit će znak da obavljaju dobar posao

Sutkinja kojoj su zapalili automobil: U šoku sam, probuditi se na Uskršnje jutro i to doživjeti…

Najnovije

Još iz rubrike