6.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Sudac Turudić: Dragan Kovačević mi nikad nije kupio odijelo. I mi nismo...

Sudac Turudić: Dragan Kovačević mi nikad nije kupio odijelo. I mi nismo prijatelji već samo dobri poznanici

Sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić večeras je u studiju RTL-a Danas razgovarao s našom Ivanom Ivandom Rožić. Kazao je da je s Draganom Kovačevićem u životu izmjenio 20 ili 30 SMS-ova i da bi se vidjeli jednom ili dva puta godišnje i to uvijek u širem društvu.

Za početak, je li vam Dragan Kovačević kupovao odijela?

Nije. Nije mi nikad kupovao odijela. U toj trgovini nisam kupovao odijela ni ja sam. Bio sam tamo i kupovao sam, ali su najviše bile košulje u pitanju. Išao sam tamo, najčešće sa svojim sinom. Trgovina se zove Norma. I kad bi došao, izabrao bi robu i platio bih odmah. Tamo je bio i voditelj trgovine, koji se tamo spominje po medijima. I uvijek su bile jedna ili dvije prodavačice.

Kako ste se našli onda u ovoj priči? Je li vas Uskok zvao na razgovor?

Ja ne znam zašto me spominju. Uskok me nije zvao na razgovor i to mi je jako žao. To me jako iznenadilo. Iz podataka u medijima vidljivo je da je Uskok radio izvide u tom predmetu i da je ispitao voditelja te trgovine gospodina Željka Vidakovića. Mene nisu zvali, a mislim da bi to bilo neko elementarno fer postupanje. Da me pozovu da im ja kažem. Ja nikada od Dragana Kovačevića nisam dobio nikakvo odijelo, nikakav poklon. To uopće nije bila opcija. Dragan Kovačević ne znam kakve veze ima s trgovinom Norma, a pogotovo taj izvjesni Petek. Tog u životu nisam vidio.

U kakvim ste odnosima s Dragom Kovačevićem, govorili ste već da ste bili u tom klubu?

Da, bio sam u tom klubu, kao što su bili i predsjednici Mesić, Milanović. Zadnji put sam u tom klubu bio na Staru godinu 2019. i to ne na poziv Dragana Kovačevića kojeg poznam.

Jeste li vi prijatelji?

Ma kakvi prijatelji. Mi smo dobro poznanici. Ja sam u životu s njim izmijenio 20, 30 SMS poruka. Uvijek je motiv druženja bilo okupljanje Slavonaca i zbivanja oko benda ‘Najbolji hrvatski tamburaši’. I tako je bilo baš svakom prilikom. Dragan Kovačević je u društvu vrlo ugodna osoba, obrazovan, nemam ništa loše o njemu reći. Vidjeli bi se jednom ili dva puta godišnje uvijek u širem društvu.

Jeste li se čuli s vlasnikom trgovine nakon svega? On je bio na ispitivanju u Uskoku.

Poslao mi je poruku i rekao da on nema ništa s tim i da sam ja uvijek kad sam bio tamo naručio robu i platio.

Predsjednik Milanović je rekao da bi pomilovao svaku osobu koja oda detalje iz istrage. Što mislite o tome?

Bi li pomilovao sebi neku blisku osobu? To je jedno pitanje, retoričko naravno. A možda bi trebao razmisliti, on je ipak pravnik i predsjednik države, netko bi mu trebao reći ako ne zna sam, da je on ovlašten za podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti tog zakona, eventualnog i budućeg koji još nije donesen. To bi bio prvi civilizirani korak. Lako najavljivati pomilovanja nečeg što se nije dogodilo, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike