1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Mišetić uhidbeni nalog ICC-a za Putina usporedio s onim za Miloševića: Snage...

Mišetić uhidbeni nalog ICC-a za Putina usporedio s onim za Miloševića: Snage unutar Rusije, umorne od sankcija i rata, mogle bi tražiti isti ishod za Putina

Odvjetnik generala Ante Gotovine u Haagu Luka Mišetić na twitteru je prokomentirao današnju odluku Međunarodnog kaznenog suda (ICC), koji je izdao uhidbeni nalog za Vladimira Putina zbog ratnih zločina u Ukrajini.

Nakon što je uhidbeni nalog koji je Međunarodni kazneni sud izdao za Vladimirom Putinom komentirala prvo glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Marija Zahareva, oglasio se i Kremlj sa sličnom izjavom.

“Moskva nema obvezu priznati nalog za uhićenjem predsjednika Vladimira Putina koji je u petak objavio Međunarodni kazneni sud”, poručio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov dodajući da tvrdnje o ratnim zločinima smatraju nečuvenim i neprihvatljivim. Istaknuo je i da Rusija, kao i mnoge druge države, ne priznaje nadležnost ovog suda zbog čega sve smatra ništavnim s pravnog stajališta.

Odvjetnik generala Ante Gotovine u Haagu Luka Mišetić na twitteru je prokomentirao tu odluku.

“Također je važno zapamtiti paralele s Miloševićem. Domaće snage u Srbiji svrgnule su optuženog Miloševića i uspjele ga poslati iz zemlje u Haag. Snage unutar Rusije, umorne od sankcija i rata, mogle bi tražiti isti ishod za Putina”, napisao je Mišetić.

Najnovije

Još iz rubrike