Hajdukovom heroju nedavno je umro djed. Otac mu je ranjen u Domovinskom ratu na Trpinjskoj cesti

Screenshot Foto: hajduk.hr

Lijevi branič splitskog prvoligaša sinoć je posvetio prolazak u polufinale posebnoj osobi

Jedan od junaka Hajdukove pobjede nad dortmundskom Borussijom bio je i lijevi branič Šimun Hrgović. Ovaj mladić rođen je u Vukovaru, a na Poljud je stigao iz redova vinkovačke Cibalije. Sjajan rezultat rzveselio je sve igrače mlade momčadi Hajduka, a Šimun Hrgović odlučio je nakon utakmice majicom poslati poruku svom djedu u Vukovaru.

Hrgović je poslao poruku svom preminulom djedi: ‘Dido, ovo je za tebe’ napisao je Hrgović na majici, a ta fotografija postala je viralna na internetu.

– Mi smo porijeklom iz Satrića, tu iz Dalmatinske zagore, ali živjeli smo u Vukovaru. Moj tata je došao poslom u Vukovar, trbuhom za kruhom. Ja i Šimun rođeni smo Vukovarci. A dida Luka, moj otac, mu je kupio prvi balun čim je prohodao. Dida je umro prije mjesec dana. – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju otac Ivica, inače sudionik Domovinskog rata, koji je u borbi na Trpinjskoj cesti dobio metak u vrat.

– Mi smo s Trpinjske ceste, tamo smo živjeli i prije rata, tamo smo i dandanas. I ratni sam vojni invalid, umirovljen… Svoj put sam odradio… Ali ne bih sada previše o tome – ispričao je Ivica Hrgović, piše Večernji.hr.

Share This Article