Voditelj noćnog kluba bludničio nad plesačicama, jedna mu stala na kraj: ‘Snažnija sam od njega pa je doveo pojačanje‘

Ilustracija unsplash/ Ilustracija nema veze sa događajima iz teksta

Zbog zadovoljavanja spolnog nagona i spolnog omalovažavanja žrtve, voditelj jednog noćnog kluba u Splitu i zaštitar zajednički su na silu s plesačice u klubu skinuli haljinu, grudnjak i gaćice.

Ona je klečala na tlu i pokušala pružiti otpor. Dok su je svlačili, hvatali su je za intimne dijelove tijela, unatoč tome što ih je djevojka molila da ju puste. Vrištala je i dozivala u pomoć. To se događalo u odvojenoj prostoriji dok je u klubu treštala glazba.

Pola godine kasnije, voditelj kluba je drugoj djevojci, koja je prodavala karte, prišao s leđa, zavukao ruke ispod njenog grudnjaka i uhvatio je za grudi. Ona je uspjela odgurnuti njegove ruke i izaći vani kako bi se smirila, dok joj je on dobacivao podrugljive primjedbe i ismijavao je.

Zbog bludnih radnji koje su počinili uporabom sile prije više od 10 godina, tadašnji voditelj i zaštitar sada su pravomoćno osuđeni na uvjetne zatvorske kazne u trajanju od 12 i 10 mjeseci, s rokom kušnje 4, odnosno 3 godine. To znači da iza rešetaka neće ići ako u narednim godinama ne ponove kazneno djelo.

Općinsko državno odvjetništvo je protiv dvojca podiglo optužnicu 2013. godine. Plesačica je tada ispričala kako su joj se kolegice povjeravale da su slično doživljavale, ali u blažem obliku, kada se ne bi htjele skinuti gole, piše Slobodna Dalmacija.

– Jednom prilikom kada sam došla u klub kao gošća, voditelj mi je ponudio da plešem. Pristala sam pod svojim uvjetima, a to je da se ne skidam gola kao što to rade ostale djevojke, te da gostima nudim usluge masaže jer sam za to završila edukaciju. Moje uvjete prihvatio je vlasnik kluba. Voditelju se to nije svidjelo i htio me je poniziti. Radi toga me je jednom poslao u odvojenu prostoriju i vratio se za zaštitarem kojem je rekao da me drži, te su me na silu počeli skidati i dirati po golom tijelu. Znao je da me sam ne može svladati jer sam veća od njega, zato je doveo zaštitara da mu pomogne. Bilo je užasno – ispričala je za Slobodnu Dalmaciju plesačica nakon pravomoćnosti presude, te nastavila:

– Nakon što me je voditelj napao, ispričao mi se. Rekla sam mu da ću ga kazneno prijaviti ako čujem da je ponovo napastovao neku djevojku. Tako je i bilo – prijavila sam ga godinu dana nakon događaja.

Kaže da je kršćanka, te naglašava da ne tvrdi da je dobra kršćanka, ali da se trudi biti.

Na prvom suđenju splitski sud je voditelja i zaštitara, koji su negirali da su počinili kaznena djela, oslobodio optužbi. No, zamjenik općinskog državnog odvjetnika nije povjerovao da su nevini, te se žalio. Potom je Županijski sud u Osijeku ukinuo oslobađajuću presudu, predmet vratio u Split na ponovno suđenje i naložio da se da u rad drugom sucu.

U međuvremenu, djevojka koja je radila na blagajni kluba, kod javnog bilježnika je potpisala izjavu da povlači sve optužbe koje je protiv voditelja kluba iznijela na državnom odvjetništvu.

No, sud nije povjerovao da se ona ne sječa ružnog događaja, uz obrazloženje da ponašanje voditelja kluba opisano u optužnici za njega nije neuobičajeno, niti se radilo o izoliranom incidentu.

Također, zaštitar se na sudu pokušao braniti tvrdnjom da je plesačica ta koja je njega skidala suprotno njegovoj volji i da je on nju trebao za to kazneno goniti. Novoj sutkinji nije bio uvjerljiv.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tražilo je bezuvjetne kazne zatvora jer je smatrao da se jedino tako može postići svrha kažnjavanja.

U tom ponovljenom postupku, Općinski sud u Splitu je 2022. godine voditelja i zaštitara proglasio krivima, a zatim im je Županski sud u Osijeku povećao vrijeme trajanja uvjetne kazne.

Na stranu oštećenih djevojaka stao je vlasnik kluba koji je na sudu posvjedočio da je voditelj djelatnici koja je prodavala ulaznice gurnuo ruke pod grudnjak i uhvatio je za bradavice. Kako je rekao, radi se o dobroj djevojci koja je došla raditi u klub jer se nalazila u nesređenoj obiteljskoj situaciji, te se ni ona nije htjela skidati gola, što je on kao vlasnik odobravao.

– U to vrijeme sam bio u jako lošoj životnoj situaciji i trebao mi je netko za vođenje kluba. Zato sam zaposlio voditelja. Nakon što je preuzeo poslovanje upozoravao sam ga da nije dobar način na koji posluje, te da ne skida i ne hvata djevojke za grudi, a on bi odgovorio da je to samo šala i ruganje. Onda mi je život pretvorio u pakao iskorištavajući moje probleme – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju tadašnji vlasnik kluba.

Share This Article