Njemica našla dvojnicu na Instagramu i ubila je kako bi lažirala vlastitu smrt: Mozak operacije bio je Kosovar Sheqir!

Foto: Instagram

‘Ne nailazite baš svaki dan na slučajeve poput ovoga, pogotovo s ovako spektakularnim obratom‘, kazao je glasnogovornik policije

23-godišnja žena njemačko-iračkog porijekla pronašla je na Instagramu svoju dvojnicu – ženu koja joj je jako nalikovala – i potom je uz pomoć prijatelja ubila kako bi lažirala vlastitu smrt, vjeruju bavarski tužitelji, piše Guardian.

Kad je prošlog kolovoza u parkiranom Mercedesu u južnom njemačkom gradu Ingolstadtu otkriveno tijelo mlade žene, žrtva je isprva identificirana kao Sharaban K., 23-godišnja kozmetičarka iz Münchena iračkog porijekla.

Iako su neki članovi Sharabanine obitelji identificirali tijelo, nakon obdukcije obavljene idući dan ponovno se poteglo pitanje identiteta. Na kraju je ustanovljeno da je žrtva Khadidja O., također stara 23 godine, alžirska beauty blogerica iz Heilbronna iz susjedne pokrajine Baden-Württemberg.

Policija je rekla da su žene bile veoma slične zbog crne, ravne kose i sličnog tena, a njemački su mediji kasnije slučaj prozvali ‘ubojstvo dvojnice‘.

23-godišnji Kosovar Sheqir K. i Sharaban K. uhićeni su 19. kolovoza 2022., no sve do ovog tjedna vlasti nisu javno spekulirale o motivima ubojstva.

‘Istragom smo došli do opravdane sumnje da se optužena željela sakriti zbog neke obiteljske svađe pa je zato pokušala lažirati vlastitu smrt‘, kazala je u ponedjeljak tužiteljica Veronika Grieser.

Policija je kazala kako je Sharaban K. tjedan dana prije ubojstva kontaktirala više žena koje su joj nalikovale, te se na društvenim mrežama predstavljala različitim imenima.

‘Obećavala im je različite stvari kako bi ih nagovorila da se sastanu i na koncu je uspjela naći žrtvu‘, kazala je Grieser.

Khadidja O. pristala je na sastanak jer joj je obećano da će tema razgovora biti nešto vezano uz kozmetiku. Sheqir K. i Sharaban K. došli su do njezinog stana automobilom. Negdje u šumi između Heilbronna i Ingolstadta optuženi par je rekao Alžirki da izađe iz automobila te su je tada nasmrt izboli.

‘Oružje kojim je ubojstvo izvršeno nije pronađeno, no svih ostalih dokaza ima napretek‘, kazao je glasnogovornik policije Andreas Aichele. ‘Žrtva je ubijena s više od 50 uboda nožem i lice joj je bilo posve unakaženo.‘

Tužitelji kažu da su ubojice potom tijelo žrtve unijeli na stražnje sjedalo Mercedesa i odvezli se do Ingolstadta i parkirali auto u stambenoj četvrti nedaleko Dunava, gdje su ga oko ponoći 16. kolovoza 2022. otkrili roditelji Sharaban K.

Iako istraga još traje i bit će ispitano još svjedoka, izdan je nalog za uhićenje Sheqira K. i Sharaban K. Ako ih proglase krivima, mogli bi dobiti doživotne kazne zatvora, prenosi jutarnji.hr

‘Ne nailazite baš svaki dan na slučajeve poput ovoga, pogotovo s ovako spektakularnim obratom‘, kazao je Aichele. ‘Onoga dana kad smo pronašli tijelo, ništa nas nije moglo pripremiti na ovakav razvoj događaja.‘

Share This Article