-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Dječak se utopio u rijeci, a krokodil učinio nešto nevjerojatno

VIDEO Dječak se utopio u rijeci, a krokodil učinio nešto nevjerojatno

Dva dana trajala je potraga za nestalim dječakom koji je upao u rijeku tijekom igre. U jednom trenutku krokodil je tijelo dječaka donio na svojim leđima do čamca.

Četverogodišnji Muhammad Ziyad Wijaya nestao je u Istočnom Kalimantanu u Indoneziji prije dva dana, a odmah je pokrenuta potraga za njime.

I onda se dogodio nevjerojatan trenutak tijekom pretrage rijeke. U jednom trenutku krokodil je na leđima donio tijelo četverogodišnjeg dječaka te je prevalio 1,5 kilometara od mjesta na kojem se dječak utopio u rijeci u Indoneziji.

Dječak Muhammad Ziyad Wijaya nestao je prije dva dana u blizini ušća rijeke. Zapanjujuća snimka iz rijeke Mahakam na Borneu prikazuje divovskog krokodila kako pliva kroz vodu noseći dječaka na leđima. Zbunjeni ribari primijetili su golemog gmaza dok je plivao preko zaljeva ušća prema brodu, piše Daily Mail.

Krokodil je inače jedan od najnemilosrdnijih ubojica u prirodi. No, ovaj put pokazao je drugačije lice te ostavio dječaka pokraj čamca, gdje su viđena dvojica muškarca kako izvlače tijelo na brod.

Lokalni mediji izvijestili su da na tijelu nije bilo tragova ugriza. Pripadnici Agencije za potragu i spašavanje Istočnog Kalimantana dobili su informaciju da krokodil nosi dijete koje su tražili.

Melkanius Kotta, vođa tima, rekao je: “Mislimo da je krokodil zapravo pomogao u potrazi za žrtvom. Ništa ne nedostaje. Sve je netaknuto. Nakon toga krokodil je nestao ispod površine vode.”

Prve informacije govore da je dječak slučajno upao u rijeku dok se igrao. Nakon što je snimka privukla veliku pozornost na internetu, mnogi korisnici društvenih mreža pitali su se zašto je krokodil donio dječaka umjesto da ga je pojeo. Krokodili u prosjeku ubiju oko tisuću ljudi godišnje. Prema ResearchGateu, između 2007. i 2016. na Borneu je bio 221 napada krokodila, što je rezultiralo s 129 smrtnih slučajeva. Sarawak i Istočni Kalimantan imali su najveći broj prijavljenih napada, piše Dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike