3.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Savez se konačno oglasio, Horvat odlazi? "Nismo zadovoljni, ovo je neuspjeh"

Savez se konačno oglasio, Horvat odlazi? “Nismo zadovoljni, ovo je neuspjeh”

Hrvoje Horvat više nema podršku Hrvatskog rukometnog saveza i čeka se njegov odlazak.

Hrvatski rukomet ponovno je upisao jedan loš rezultat na velikom natjecanju. Izabranici Hrvoja Horvata podbacili su i završili na devetom mjestu.

Srećom, poklopilo nam se, pa ćemo vrlo vjerojatno igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Nakon pobjede protiv Bahreina i zadnje utakmice na prvenstvu Hrvoja Horvata pitali su ima li podršku Saveza za dalje.

Horvat se na to oglušio i bizarno odglumio da je odgovorio na pitanje, no samo je otvarao usta. Nakon toga oglasio se i Hrvatski rukometni savez i u kratkom priopćenju za javnost poručio da je ostvareni rezultat neuspjeh.

Iz ovoga se jasno može iščitati da Horvat ipak nema podršku Saveza, već je treći put podbacio i Hrvatsku bi na idućem natjecanju mogao povesti novi izbornik.

”Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom.

Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza postavljen je tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. O svim daljnjim koracima obavijestit ćemo vas pravovremeno”, poslao je HRS medijima u Hrvatskoj, piše gol.dnevnik.hr.

Metličić žestoko o izborniku Horvatu: Sramota, to u životu nisam vidio; Vrime je. Svi oni koji su te doveli – vrime je

Stručni komentator zagrmio: Ne možemo se i nećemo se pomiriti s devetim mjestima!

SP rukomet23, izbornik Horvat na pitanje o ostavci: Dao sam jedno obećanje Ivanu Baliću…

Najnovije

Još iz rubrike