8.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Keširala skupi stan, auto...: Zašparajte i vi, evo koliko je morala odvajati...

Keširala skupi stan, auto…: Zašparajte i vi, evo koliko je morala odvajati Marijana Petir da bi došla do 700.000 eura

Marijana Petir rekla je i da je predala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa novu imovinsku karticu pa su u Večernjem listu u nju i zavirili. Štednja koju je prijavila iznosi 285 tisuća eura, ipak nije 700, a razlog bi mogao biti u stanu koji je prvi puta unijela u popis imovine.

Štedni račun na kojem je 700 tisuća eura već danima, otkako je o njemu govorila u Nedjeljom u 2, čudi Hrvate koji se pitaju kako je saborska zastupnica Marijana Petir uspjela skupiti toliki novac pa računaju koliko je dnevno morala stavljati “sa strane”, ne bi li se i oni poveli njenim primjerom pa štogod “zašparali”.

Teško će, uzme li se u obzir najjednostavnija matematička računica, a to je 17 i pol godina staža zastupnice Petir i 700 tisuća eura, jer svaki bi dan u kasice oni željni identične štednje morali odvajati po stotinjak eura. Ili 3000 eura mjesečno, ako ćemo posve precizno, dok je prosječna hrvatska plaća tri puta manja, piše Večernji.

E sad, Marijana Petir rekla je i da je predala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa novu imovinsku karticu pa smo u nju i zavirili. Štednja koju je prijavila iznosi 285 tisuća eura, ipak nije 700, a razlog bi mogao biti u stanu koji je prvi puta unijela u popis imovine.

Došla je do njega “kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada” ili, u prijevodu, kupila ga je od svoje plaće, nalazi se on u Zagrebu i ima 81,28 četvornih metara. Točnije, nekretnina ima, jer M. Petir u imovinskoj kartici navodi da je sam stan površine 77,56 kvadrata te mu pripada lođa od 3,72 četvorna metra. I garažu je kupila od plaće, od 23,20 kvadrata, vrijednost joj je 53.317 eura i 95 centi, dok je procjena za stan; 337.204,07 eura.

Ili, idemo li u detalje, kvadrat stana platila je oko 4350 eura, a četvorni metar garaže gotovo 3000 eura, piše večernji.

Zbroje li se iznosi trenutačne štednje Marijane Petir te keša za stan i garažu, dolazi se do onih okvirnih 700 tisuća eura koje je spominjala u nedjeljnoj emisiji. I automobil je upisala u imovinsku karticu, radi se o Opelu Astri 2016. godište, također je kupljen on od plaće, a trenutačna procijenjena vrijednost mu je 13.272 eura i 28 centi. Neto plaća Marijane Petir kao saborske zastupnice u ovom je trenutku 2450 eura i 26 centi.

Najnovije

Još iz rubrike