Stanovnik Majskih Poljana: “Očekivanja od novog ministra su gotovo pa nikakva”

Screenshot N1

S Milanom Bakićem, stanovnikom Majskih Poljana, razgovarali su za N1 o očekivanjima od Branka Bačića, danas predstavljenog ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, čiji će glavni zadatak biti obnova Banovine.

“Očekivanja su gotovo pa nikakva jer je država samo jednu kuću napravila, sve druge su napravljene zahvaljujući zamjenici gradonačelnika Branki Bakšić Mitić“, rekao je gospodin Bakić koji od svibnja živi u obnovljenoj kući s obitelji.

Njegova kuća donacija je tvrtke Milšped iz Srbije, koja ima središte u Svetoj Nedelji. Sugovornik ističe da je do te donacije došao također zahvaljujući dogradonačelnici.

“Poslije svega onoga što smo proživjeli kontejner je bio spas. Ali život u kontejneru se ne može usporediti sa životom u kući”, rekao je Milan Bakić za N1.

Dodaje da njegov otac živi u montažnoj kući koju je napravila Adra.

“To se ne može usporediti s tvrdim objektom kao što je kuća, ali za neke bi ipak i to bio spas”, navodi Bakić.

Kao glavni problem vidi birokraciju: “Guše nas s tim papirima, sve bi to išlo lakše da nas ne koče s papirima.”

Napominje da je obnova njegove kuće trajala sedam mjeseci, a da bi bila gotova i šest mjeseci ranije da mu je dopušteno da sam ukloni staru kuću.

“Nisu mi to dali bez elaborata. Nisam imao nikakva prava”, kazao je za N1.

Upitan je li imao problema s pronalaskom radnika ili nabavkom materijala, Bakić je odgovorio:

“Materijal nije bio problem to je gospodin Nebojša Iković poslao sve iz Srbije. Htio je poslati i radnike, ali ja nisam mogao dobiti radne dozvole za njih. Uz pomoć njega i gospođe Branke smo našli druge radnike u Zagrebu.”

Za kraj je poručio vlastima da misli da nisu zaslužili da ih drže dvije godine na vedrom nebu, piše N1.

Share This Article