1.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Došao u bolnicu s artiljerijskom granatom iz 1. svjetskog rata u rektumu:...

Došao u bolnicu s artiljerijskom granatom iz 1. svjetskog rata u rektumu: “Svašta sam vadio, ali granatu nikada”

Francuska bolnica djelomično je evakuirana u subotu nakon što je stariji građanin stigao s artiljerijskom granatom iz Prvog svjetskog rata u rektumu.

Jedan 88-godišnji pacijent posjetio je bolnicu Sainte Musse u Toulonu kako bi uklonio eksploziv iz rektuma, ali je izazvao neviđenu paniku u bolnici.

“Hitan slučaj događao se od 21:00 do 23:30 u subotu navečer, a zahtijevao je intervenciju osoblja za deaktiviranje bombi, evakuaciju odraslih i pedijatrijskih hitnih slučajeva kao i preusmjeravanje pristiglih hitnih slučajeva”, izjavio je glasnogovornik bolnice.

Stručnjaci za uklanjanje bombi na mjestu događaja utvrdili su da postoji mala mogućnost da granata eksplodira u čovjeku, piše New York Post.

“Umirili su nas rekavši nam da se radi o kolekcionarskom predmetu iz Prvoga svjetskog rata koji je koristila francuska vojska te da je mala vjerojatnost da će eksplodirati u čovjeku”, izjavila je bolnica.

Zaprepašteni liječnici nakon toga su započeli proces pokušaja uklanjanja predmeta, koji je bio dugačak gotovo 20 centimetara i širok više od 5 centimetara.

“Jabuke, manga ili čak bočice pjena za brijanje, navikli smo nalaziti neobične predmete umetnute tamo gdje ne bi trebali biti”, izjavio je jedan liječnik: “Ali granatu? Nikada!” 

Liječnici su bili prisiljeni odvesti starijeg čovjeka na operaciju, razrezati mu trbuh kako bi izvadili granatu. Prema bolnici, sada je dobrog zdravlja i očekuje se da će se potpuno oporaviti od operacije, piše Dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike