4.1 C
Zagreb
Naslovnica Sport Francuzi su ogorčeni: ‘Ovo je strogo zabranjeno! Messijev pogodak je neregularan, pa...

Francuzi su ogorčeni: ‘Ovo je strogo zabranjeno! Messijev pogodak je neregularan, pa vidite li što rade ona dvojica?!‘

Sudac Szymon Marciniak je prema pravilniku trebao poništiti drugi Messijev pogodak na susretu

Šest golova, nevjerojatna završnica utakmice, bez sumnje jedno od najboljih finala u povijesti Svjetskog prvenstva u kojemu je nakon 3:3 pitanje prvaka bilo odlučeno boljim izvođenjem jedanaesteraca gdje je Argentina bila bolja od Francuske. Međutim, u francuskom L‘Equipeu pišu kako je ludi finiš utakmice mogao biti izbjegnut da je glavni sudac Szymon Marciniak poništio pogodak Lionela Messija za 3:2 iz 108. minute. Evo o čemu se radi.

Situacija kod trećeg pogotka Argentinaca bila je takva da je Messi naletio na odbijenu loptu i zapucao prema golu. Branič Francuza Jules Kounde izbacio je loptu iz mreže, ali ona je već čitavim obujmom prešla gol liniju, stoga je zgoditak bio regularan. Ono što u francuskim medijima smatraju ne regularnim kod te situacije jest prikaz u kojemu se vidi kako su dvojica Argentinaca s klupe za rezervne igrače već na terenu, spremni za slavlje, prije nego li je lopta prešla crtu. Što je strogo zabranjeno, kažu u L‘Equipeu.

Potom su se pozvali i na pravilnik koji detaljno opisuje ovakvu situaciju:

Pravilo 3, paragraf 9 Pravila nogometa kaže: “Ako, nakon što je postignut gol, sudac postane svjestan prije nastavka igre da je još jedna osoba bila na terenu u trenutku kada je pogodak postignut: sudac mora poništiti pogodak ako je dodatna osoba bila: zamjena, zamijenjeni igrač, isključeni igrač ili službena osoba momčadi koja je postigla gol; igra mora biti nastavljena izravnim slobodnim udarcem s mjesta gdje je bila dodatna osoba, piše sportske.jutarnji.hr.

Najnovije

Još iz rubrike